Европейският производител на самолети Еърбъс“ съобщи, че е осъществил продажбата

...
Европейският производител на самолети Еърбъс“ съобщи, че е осъществил продажбата
Коментари Харесай

Еърбъс продаде 120 самолета от модела A220-300 на стойност 11 милиарда долара

Европейският производител на самолети „ Еърбъс “ заяви, че е осъществил продажбата на 120 самолетни единици от модела A220-300 на стойност 11 милиарда $ (9,7 милиарда евро).

60 от самолетите ще отидат за нискотарифния американски транспортьор „ Джет Блу “ и още 60 за пускане на нов с кодово име „ Мокси “, който ще стартира работа през 2021 година, оповестява „ Еърбъс “, представен от Канал 3.

Компанията закупи през 2017 година линията за самолети А220-300, която канадската компания „ Бомбардие “ създаде по линията на своите С Серис и която съставлява ново потомство, предопределено за самолетни компании, опериращи със 100-150 самолета.

„ Бомбардие “ се бореше да завоюва клиенти, макар че самолетите й предлагаха икономии на гориво, сходно на новия клас по-големи самолети, продавани от „ Еърбъс “ и американския съперник „ Боинг “.

„Джет Блу “ потвърди, че няма никакво несъгласие сред икономичната успеваемост и висококачествения продукт“, съобщи в изказване основният търговски шеф на „ Еърбъс “ Кристиян Шерер.

„ Мокси “ е въздушен план на самолетна компания, ръководена от Дейвид Нийлеман, създател на „ Джет Блу “ и „ Азул Бразилиян Еърлайнс “, който в този момент е контролиращ вложител в „ ТАП Еър Португал “.

Самолетът ще бъде съединен в нова фабрика на “Еърбъс “ в щат Алабама, като работата ще стартира по-късно този месец.

Капацитетът на местата в А220 е сред този на обичайните самолети и А320 на „ Еърбъс “, с опция да побере от 180 до 240 души, което го трансформира в самолетна компания за направления със междинен обхват.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР