Европейският парламент ще дискутира в сряда (14 септември) казуса със

...
Европейският парламент ще дискутира в сряда (14 септември) казуса със
Коментари Харесай

ЕНП вкара ареста на Бойко Борисов в дневния ред на Европарламента

Европейският парламент ще дискутира в сряда (14 септември) проблема със задържането на някогашния водач на ГЕРБ Бойко Борисов от март 2022 година

Дневният ред на Екологичен потенциал включва " тематичен спор " по точката " Незаконно задържане на водача на опозицията в България ". Отбелязано е, че тематиката е вкарана в дневния ред по процедура, която разрешава на всяка група да предлага настоящи тематики по собствен избор. Очаква се разискванията да се проведат в следобедните часове на деня.

Арестът на Бойко Борисов беше разгласен за противозаконен в края на август поради това, че заповедта за задържането му " не покрива стандарта за правда и за непроизволност, като основополагащи общи правила при ограничение на правото на независимост и сигурност ". Столична дирекция на вътрешните работи беше наказана да заплати разноските по делото в размер на 480 лева

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков твърди, че проверяващите са събрали стотици страници с " в действителност учредения " за задържане по необходимост на някогашния министър председател, само че съдиите не са се срещнали с тях. Борисов прекара в ареста на полицията по-малко от 24 часа. Както той, по този начин и другите двама арестувани - Севделина Арнаудова и Владислав Горанов - съумяха да осъдят Министерство на вътрешните работи за противозаконни заповеди за арест.

Казусът към този момент влиза и в интервала на предизборната акция, като ЕНП - партньорската партийна група на ГЕРБ на европейско равнище - преди дни изиска от Европейската комисия да осъди обществено дейностите на остарелия кабинет поради ареста на Борисов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР