Европейският парламент прие резолюция, с която призна Русия за държавен

...
Европейският парламент прие резолюция, с която призна Русия за държавен
Коментари Харесай

Спонсор на тероризма? До какво води лепенето на пореден етикет на Русия?

Европейският парламент одобри резолюция, с която призна Русия за " държавен спонсор на тероризма " поради спецоперацията, провеждана в Украйна. За документа, който характеризира " дейностите на Русия в Украйна като актове на гнет против украинското население ", гласоподаваха 494 депутати, " срещу " гласоподаваха 58 депутати, а 44 се въздържаха.

„ Екологичен потенциал акцентира, че унищожаването на гражданска инфраструктура и други съществени нарушавания на правата на индивида и интернационалното филантропично право се приравняват на актове на гнет против украинското население и съставляват военни закононарушения “, се споделя в резолюцията.

За какво става дума? И коства ли си Русия да се напряга и като цяло по някакъв метод да реагира на това?

Струва си да напомним, че резолюциите на Европейския парламент не са обвързващи нито за самия Европейски съюз, нито за страните, които са членове на него. Те имат чисто съвещателен темперамент.

Освен това самият Екологичен потенциал е значително подправен орган. Това е един от двата (заедно със Съвета на Европейския съюз) общи законодателни органи на Европейски Съюз, само че има доста по-малко пълномощия. Депутатите в Екологичен потенциал постоянно употребяват позицията на този орган, с цел да потвърдят своята значителност и постоянно се занимават не толкоз с действителни каузи, колкото с прям " хайп ".

Разбира се, в интервал на продължаваща русофобия на Запад една от най-популярните тематики за „ хайп “ са антируските изказвания. Екологичен потенциал обаче " работи " в тази сфера от дълго време и ползотворно. Много наблюдаващи постоянно имат чувството, че хората са вербувани в този орган единствено въз основата на персонална русофобия.

Така през февруари тази година, няколко дни преди началото на специфичната интервенция в Украйна, Екологичен потенциал одобри изказване в поддръжка на Украйна, призовавайки Европейския съюз да наложи нови тежки наказания против Русия, в това число изключване на Русия от интернационалната платежна система SWIFT, самостоятелни наказания против лица, близки до президента Русия и техните фамилии, което води до заледяване на финансови и физически активи в Европейски Съюз и забрани за пътешестване, неотложно прекъсване на плана „ Северен поток 2 “. Между другото, глобите бяха признати и стартирането в употреба на СП-2 беше замразено, само че това щеше да стане без съвета на Екологичен потенциал, евентуално.

Европейският парламент одобри предходната резолюция, призоваваща да спре Северен поток-2 и да изключи Русия от SWIFT в средата на предишния септември. В документа се споделя още, че Европа би трябвало да постави завършек на зависимостта от съветския газ, нефт и желязо, стомана, алуминий и никел.

Русия беше упрекната в „ хибридна експанзия против Европейски Съюз, страните-членки на Съюза и страните от Източното партньорство и прикани да се обърне внимание на последната Стратегия за национална защита на Руската федерация, която съгласно депутатите „ признава антизападния вектор на съветската политика и акцентира фундаменталната и систематична несъответственост на социално-политическите системи на Русия и Запада.

Нека напомним и изцяло подправения документ, признат през септември 2019 година в стените на Европейския парламент, озаглавен „ За смисъла на запазването на историческата памет за бъдещето на Европа “, в който се показва, че Втората международна война е „ директен резултат от пакта Молотов-Рибентроп и неговите секрети протоколи, с които два тоталитарни режима, с обща цел да завладеят целия свят, разделят Европа на зони на въздействие.

Изобщо приемането на антируски документи за скучаещите в „ пенсия “ европейски политици от дълго време се трансформира в занимание. Въпреки факултативното осъществяване на резолюциите на евродепутатите обаче е обезпокоително, че съвсем всичко, за което те призоваваха през последните години, най-сетне се сбъдна.

По някакъв метод тези драсканици на политически пенсионери предусещат действителните дейности на тези органи, които в действителност са овластени да вземат съответни решения.

Наскоро Парламентарната асамблея на НАТО призна Русия за „ терористична страна “, също така Русия получи статут на „ спонсор на тероризма “ в националните парламенти на Латвия, Литва и Естония. А парламентите на Полша и Чехия одобриха резолюция, наричаща съветските управляващи „ терористичен режим “.

Между другото, тези решения, несъмнено, нямат никакви на практика последствия - те по принцип нямат резултат, до момента в който не бъдат утвърдени от външните министерства на тези страни. Но какво ще стане, в случай че такова решение въпреки всичко бъде взето от Министерството на външните работи и то стане основа на държавната политика във връзка с тази или онази страна? Като начало това би изисквало най-малкото разкъсване на дипломатическите връзки.

Можете да погледнете образеца на същите Съединени щати, които преди време вкараха в приложимост термина „ държава-спонсор на тероризма “. Държавният департамент прави листата с такива, а попадането в него значи тежки стопански и политически наказания от страна на Съединени американски щати.

Общо седем страни се появяват в този лист в историята: Куба, Иран, Сирия, Северна Корея, Ирак, Либия, Судан и Южен Йемен. Последните четири бяха изключени от листата, само че всички те оцеляха след американската интервенция, преврати и цивилен войни - по един или различен метод трансформираха режима, който беше провокиращ за Вашингтон. От четирите останали в листата три са непрекъснато под опасността от американска инвазия, една към този момент е отчасти окупирана от американците.

Така включването на страна в американския черен лист е поръчка освен за опит за изолирането й, само че и за екзистенциална опасност.

Що се отнася до Русия, хипотетичното включване на страната ни в нея може доста да усили рисковете от пълномащабна война. Може би заради това Вашингтон не предприе тази стъпка, макар че сходни оферти бяха направени от американски парламентаристи.

Това беше препоръчано за първи път през 2018 година от републиканския сенатор Кори Гарднър във връзка със случая Скрипал. Две години по-късно конгресменът демократ Макс Роуз направи сходно предложение - поради обявата в медиите, че Русия сякаш платила на талибаните * за убийството на американски военни.

В края на 2021 година сенаторът републиканец Джим Риш още веднъж предложи Русия да бъде оповестена за държавен спонсор на тероризма поради арестуването на Навални и поддръжката на ДНР и ЛНР. А напролет на 2022 година формален Киев се обърна с такова искане към Държавния департамент на Съединени американски щати.

Разбира се, Държавният департамент към момента не е полудял толкоз, тъй като сходно самопризнание би означавало минимум спиране на дипломатическите връзки, а най-вече - мотив за оповестяване на война.

Фактът, че Русия не попада под определението за страна спонсор на тероризма, открито от законодателството на Съединени американски щати, и че Съединени американски щати ще потърсят други способи да поддържат Европейски Съюз, в случай че уточни Русия като спонсор на тероризма, неотдавна беше деклариран от посланика на Съединени американски щати за специфични въпроси за интернационално наказателно правораздаване Бет Уанг Шак.

Тя напомни също, че Вашингтон е довел глобите против Русия до „ необикновено равнище “, тъй че не е належащо да им се дава някакво съответно определение.

„ Ние към този момент въведохме цялостния набор от наказания против лица и структури, свързани с Кремъл, и нямаме потребност от това в допълнение определение ", съобщи Шак.

" Разбира се, това е тежко определение и ние симпатизираме на това, което вършат европейците, само че определянето на страни като спонсори на тероризма в подтекста на американското законодателство не е добър вид във връзка с Русия. Затова търсим други пътища и дефиниции “, акцентира тя.

Междувременно си коства да се означи, че рано или късно наборът от наказания ще завърши и продължаването на „ играта “ ще изисква преход към ново равнище както за Съединените щати, по този начин и за Европа.

И тук резолюциите на Европейския парламент, на парламентарните асамблеи на интернационалните организации и най-после на парламентите на обособените страни могат да бъдат доста потребни като правна основа. По същия метод, необвързваща резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации за „ репарации “ на Украйна може да послужи като предлог за конфискация на съветски активи.

Отбелязвам, че горната резолюция на Екологичен потенциал също по този начин приканва за създаване на правна основа за сформиране на лист на страните, спонсориращи тероризма, което ще разреши въвеждането на „ обилни ограничаващи ограничения “ против тези страни. Какви ограничения и какъв брой значими, може единствено да се гадае. Трябва обаче да разберем, че това равнище е предпоследно. Следва спиране на дипломатическите връзки...

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР