Европейският парламент предлага да бъде преустановено действието на Споразумението за

...
Европейският парламент предлага да бъде преустановено действието на Споразумението за
Коментари Харесай

ЕП предлага преустановяване на Споразумението за партньорство и сътрудничество с Русия

Европейският парламент предлага да бъде прекратено действието на Споразумението за партньорство и съдействие с Русия и да се премине към размер на съдействие "само по тематики, които са от " съвместен интерес ", като в същото време признава, че "Русия ще остане един от основните сътрудници на Европейски Съюз в обозримо бъдеще ". Това се показва в отчета на Европейския парламент за връзките с Русия, оповестен в петък, който ще бъде гласуван през март 2019 година, предава TACC.

"Отношенията сред Русия и Европейски Съюз би трябвало да бъдат преформулирани и би трябвало да продължат единствено в области, които са нужни и от съвместен интерес, с цел да се подсигурява сигурността и мирният европейски ред ", се споделя в документа. В същото време той изброява всички обвинявания, които до този миг са известни против Русия.

В същия документ Европейският парламент признава, че "Русия и Европейски Съюз ще останат основни сътрудници в обозримото бъдеще, само че планът „ Северен Поток-2 “ усилва зависимостта на Европейски Съюз от съветския газ и заплашва единния енергиен пазар на Европейски Съюз ".
През 1998 година беше подписано Споразумението за партньорство и съдействие, напомня организацията. През 2007 година започнаха договаряния за ново съглашение, защото даже и тогава икономическите връзки сред Русия и Европейския съюз, съгласно съветския непрекъснат представител на Европейски Съюз Владимир Чижов, "отдавна са изпреварили този документ ". Преговорите по това съглашение бяха прекъсвани четири пъти по самодейност на Европейския съюз: през 2008 година вследствие на рецесията с Русия, забраняваща доставките на нечисто полско месо на своя пазар, след интервенцията на Русия против Грузия, шест месеца по-късно, след размразяването, те в действителност стопираха преди присъединението на Русия към СТО и последният път, когато бяха прекъснати от Европейски Съюз през 2014 година след присъединението на Крим към Русия. По този метод актуалното съглашение за партньорство и съдействие е работило в продължение на 20 години и макар рецесията размерът на търговията сред Русия и Европейски Съюз стартира да пораства още веднъж след спада в интервала 2014-2015 година от 2016 година

Освен това Европейският парламент предложи Европейската комисия да обмисли построяването на финансова поддръжка за деятели на гражданското общество, самостоятелни медии, проверяващи публицисти и неправителствени организации в Русия.
"Европейският парламент упорства Европейската комисия да планува по-амбициозно финансиране за гражданското общество в Русия посредством съществуващите финансови принадлежности на Европейски Съюз в региона на външната политика ", се показва в документа. "Европейският парламент акцентира нуждата от продължителна финансова поддръжка за деятели на гражданското общество, самостоятелни медии, проверяващи публицисти и неправителствени организации. Тази апел бе изработен по време на интензивна полемика в институциите на Европейски Съюз и сред страните на Общността по отношение на параметрите на идващия седемгодишен бюджетен проект на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година, в който бюджетните доходи доста ще намалеят, изключително вследствие на излизането от Обединеното кралство.

Европейският парламент приканва също по този начин за всестранно разширение на контактите сред хората, по-специално посредством дейното потребление на програмата на Европейски Съюз за продан на студенти "Еразмус Мундус ", като акцентира, че Европейски Съюз може да предложи на Русия най-широките благоприятни условия "за студентска подвижност " измежду останалите си сътрудници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР