Европейският парламент не е против нова отсрочка по Brexit, особено,

...
Европейският парламент не е против нова отсрочка по Brexit, особено,
Коментари Харесай

Сасоли: ЕП е готов за отсрочка на Brexit, за да избегне твърд изход от ЕС

Европейският парламент не е срещу нова пролонгация по Brexit, изключително, в случай че с нея се избегне „ корав ” излаз на страната от Европейски Съюз. Това съобщи ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли пред публицисти, заяви Нова тв.
По думите му тази позиция ще залегне в резолюция, която ще гласоподават идната седмица европейските депутати. Тя била препоръчана от пет от седемте партии, в това число най-големите ЕНП, Прогресивния алианс на социалисти и демократи, Renew Europe, както партията на „ Зелените ” и Европейската обединена левица.
Решение за пролонгация на Обединеното кралство за Brexit може да вземе дефинитивно Съвета на Европейския съюз. Такава пролонгация към този момент беше дадена веднъж - от 29 март до 31 октомври.
Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 31 октомври. Парламентът одобри закон за попречване на Brexit без договорка, в случай че изискванията на съглашението с Европейски Съюз са съгласувани и утвърдени преди 19 октомври. В този случай Лондон ще бъде заставен да желае удължение на Brexit.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР