Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши очаква още по-активно директно докладване

...
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши очаква още по-активно директно докладване
Коментари Харесай

Европейската прокуратура започва над 120 разследвания от България и поиска още сигнали

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши чака още по-активно непосредствено докладване на случаи на съществени злоупотреби със средства на Европейския съюз. Това стана ясно след срещата й с вътрешния министър Бойко Рашков .

По време на срещата са разисквани и дейностите на българската страна за основаване на екип от проверяващи чиновници в Министерство на вътрешните работи, които да работят по каузи на Европейската прокуратура.

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова също организира среща с Кьовеши. „ В Министерството на правораздаването има предложение всеки един прокурор да може, откакто при него има досъдебно произвеждане или предварителна инспекция, в случай че откри, че има данни, че способена по случая е европейската прокуратура, да може директно да препрати към нея, без да е длъжен да минава през Върховна касационна прокуратура, какъвто сега е редът, “ сподели Йорданова.

В известие на прокуратурата във връзка диалозите на основния прокурор Иван Гешев с Лаура Кьовеши се споделя, че двете страни са изразили „ общата задоволеност от положителното съдействие и постигнатото досега. Главният прокурор Иван Гешев изрази увереността си за продължение на ефикасния разговор сред двете институции “.

Лаура Кьовеши е на посещаване в България по покана на премиера Кирил Петков . В сряда тя сподели, че е получила рекорден брой тъжби и европейската прокуратура стартира следствие по над 120 случая.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР