Европейските цени на газа скочиха в отговор на новината от

...
Европейските цени на газа скочиха в отговор на новината от
Коментари Харесай

Цените на газа в Европа полетяха след новината за „Северен поток“

Европейските цени на газа скочиха в отговор на новината от петък за цялостното затваряне на „ Северен поток - 1 “ за няколко дни. Съобщението на Москва акцентира опасенията от дълготрайно прекъсване на доставките и още веднъж хвърли Германия в незнание за това на какъв брой съветско гориво ще може да разчита тази зима.

Бенчмарк фючърсите се повишиха с цели 16%, което пък увеличи цените на електрическата енергия до нови върхове, написа Bloomberg.

Цената на септемврийските фючърси на нидерландската борса TTF (европейският бенчмарк) се увеличи с 15% до 281.86 евро за мегаватчас малко след 10 ч. в Амстердам. Това значи, че курсът е надскочил 28000 $ за 1000 куб. за първи път от март.

Междувременно английският еквивалент скочи с 16% в понеделник. А гермаската електрическа енергия за година напред – бенчмарк за континента, се е повишила с цели 13% до рекордните 630 евро за мегаватчас.

През уикенда немските водачи споделиха, че страната ще опита да размени намаляващите газови доставки от Русия. Правителството си слага за цел стесняване на потреблението на газ с 20%. Страната е една от най-тежко засегнатите от съкращенията досавките, оито предприе Москва, само че енергината рецесия отекца в цяла Европа.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР