Европейските търговци бързат да напълнят резервоарите в региона с руски

...
Европейските търговци бързат да напълнят резервоарите в региона с руски
Коментари Харесай

Европа се запасява с руски дизел преди предстоящото ембарго

Европейските търговци бързат да изпълнят резервоарите в района с съветски дизел преди идното ембарго в Европа, което ще забрани вноса на гориво от Русия по море при започване на февруари. Причината за това е, че на Стария континент различните източници към момента остават лимитирани, предава Reuters.

Зареждането на съветско дизелово гориво, предопределено за предпазване в района на Амстердам-Ротердам-Антверпен (ARA), се е повишило до 215 хиляди барела дневно от 1 ноември до 12 ноември, което е нарастване със 126% по отношение на октомври ”, сподели Памела Мънгер, старши пазарен анализатор в компанията за енергийни разбори Vortexa.

С няколко други рентабилни други възможности, дизелът от Русия е съставлявал 44% от общия европейски импорт на гориво до този миг през ноември, спрямо 39% през октомври, демонстрират данните на Refinitiv. Въпреки че зависимостта на Европа от съветското гориво е намаляла с повече от 50% от февруарската инвазия на Москва в Украйна, Русия към момента е най-големият снабдител на дизел за континента.

Европейски Съюз ще би трябвало да обезпечи към 500 – 600 хиляди барела дизел на ден, с цел да размени съветските размери. Алтернативни доставки ще дойдат от Съединени американски щати, както и на изток от Суец, най-вече от Близкия изток и Индия “, съобщи Юджийн Линдел, анализатор във FGE.

“Руският газьол, който запълва резервоарите на ARA, евентуално ще бъде употребен или продаден бързо вследствие на закъснение във фючърсите на газьола на борсата ICE, където настоящата стойност е по-висока, в сравнение с ще бъде през идващите месеци ”, сподели Ларс ван Вагенинген от холандската консултантска компания Insights Global.

Част от притока идва, защото ICE Futures Europe не разрешава газьола с ниско наличие на сяра от съветски генезис пред лицето на глобите на Европейски Съюз. От 30 ноември търговците ще би трябвало да потвърдят на интернационалната борса ICE, че нито един съветски артикул не е влезнал в резервоарите в района на ARA.

Някои играчи на пазара чакат едва влияние от придвижването на ICE поради ниските равнища на предпазване в ARA за съветски и неруски газьол, както и намаляващите доставени размери.

Обемите, доставени след приключване на периода, в действителност са много дребни. Така че всичко това просто прибавя спомагателни логистични провокации “, сподели Нийл Кросби, старши анализатор във компанията за петролни разбори OilX.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетиндизел Русия Европа гориво ПоследниНай-четениПазари 68 Европа се запасява с съветски дизел преди идното ембарго Транспорт 316 „ СОФ Кънект “ търси архитект за ремонт на Терминал 2 Бюджет и финанси 1776 Младите китайци към този момент отхвърлят да работят във фабриките Накратко 692 Седмични вести: Икономиката и инфлацията се забавят; ЕЦБ изтегля рекордна сума от системата Компании 20704 Европейски фешън колос навлиза на Балканите Лукс 19043 Pangeos – гигантският плаващ град за $8 милиарда Финанси 11134 ЕЦБ стартира най-голямото евакуиране на пари от финансовата система Накратко 6980 Вечерни вести: Историческо евакуиране на пари; Шенген се отдалечава Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР