Европейските столици на културата до 2026 г. вече са известни.

...
Европейските столици на културата до 2026 г. вече са известни.
Коментари Харесай

Новите Европейски столици на културата за следваща година са в Гърция, Румъния и Унгария

Европейските столици на културата до 2026 година към този момент са известни. Догодина това ще са Бад Ишъл в Австрия, Тарту в Естония и Будьо в Норвегия. Германският град Кемниц и словенският Нова Горица ще са културните центрове на Европа през 2025 година На идната година европейските столици на културата ще са две - Оулу във Финландия и Тренчин, Словакия, прецизира Българска телеграфна агенция.

 

Латвийският град Лиепажа чака формалната позиция на националните управляващи за домакинство през 2027 година Предстои Португалия да избере другата европейска столица на културата за същата година всред претендентите Авейро, Брага, Евора и Понта Делгада.

 

Пловдив бе Eвропейска столица на културата през 2019 година Инициативата " Европейска столица на културата ", основана през 1985 година, слага културата в центъра на вниманието на европейските градове с целогодишна финансова поддръжка за събития в региона на културата и изкуството.

 

Целта й е да покаже благосъстоянието и многообразието на културите в Европа, да поддържа приноса на културата за развиването на градовете, да ги разпространява, да насърчи туризма и да предизвика и локалните поданици, и всички европейци да изпитат чувството за принадлежност към обща културна среда, разяснява пресслужбата на Европейската комисия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР