Европейските дни на наследството 2019 се откриват днес у нас

...
Европейските дни на наследството 2019 се откриват днес у нас
Коментари Харесай

Започват Европейските дни на наследството 2019


Европейските дни на наследството 2019 се откриват през днешния ден у нас с първите събития в границите на самодейността, която ще продължи през целия месец септември в цялата страна.
Министърът на културата Боил Банов дава старт на честванията с откриването на изложбата „ Творчески линии ", отдадена на 100 години от рождението на писателя акад. Николай Хайтов, подредена в изложба „ Средец " на Министерството на културата
Европейски дни на наследството се организират в съвсем всички европейски страни като взаимна самодейност на Съвета на Европа и Европейската комисия. През годините ЕДН са се утвърдили като най-голямото общоевропейско събитие, в което се включват всяка година над 20 милиона европейски жители.
Над 360 събития ще бъдат проведени и извършени от общинските администрации във всички области на страната в границите на самодейността у нас.
Тази година празниците са обединени под мотото: „ Изкуства и забавление ". Общата тематика през актуалната година допуска провеждането на разнообразни прояви, които интерпретират по собствен метод връзката на наследството с изкуствата и развлеченията. От уличното шоу до концертната зала, от обичайните спектакъл и музей до модерното кино и цифровото изкуство, европейското завещание ще бъде показано на локални, национални и интернационалните подиуми за гости и посетители от всички възрасти.
Десетки музеи, културни и естествени обекти ще обезпечат свободен вход за посетителите си в избрани дни на месеца. Сред другите прояви, проведени от общините, са: фестивали, празници на градовете, публични полемики, кръгли маси, концерти, изложения, поетични състезания, театрални постановки навън, просветителни игри за деца и други
Календарът на празничната стратегия е направен от Министерството на културата като народен координатор по плана, взаимно с Националното съдружие на общините.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР