Европейските държави се нуждаят от повече свързаност, както в комуникационно,

...
Европейските държави се нуждаят от повече свързаност, както в комуникационно,
Коментари Харесай

Министри на туризма в ЕС: Европейските държави се нуждаят от повече свързаност

Европейските страни се нуждаят от повече съгласуваност, както в информационно, по този начин и във чисто физическо отношение. Зад това се сплотиха министрите на туризма в общността, както и делегации на страните от Западните Балкани. В София се организира първа неофициална среща на министрите отговарящи за туризъм, която е част от българското европредседателство.

Специални посетители бяха еврокомисарят по вътрешен пазар Елжбета Биенковска и генералният секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации Зураб Пололикашвили. Специално внимание по време на форума беше отделено на проблемите с финансирането на рекламата в туризма и на бъдещото привличане на повече туристи от Китай. България сега договаря за нова авиолиния сред Пекин и София.

Елжбета Биенковска, еврокомисар по вътрешен пазар: Транспортът не е туризъм, само че без превоз, без летища, без инфраструктура не можем да привличаме и да посрещаме повече туристи в страната. Другият въпрос е устойчивостта, евентуално знаете, че в някои страни членки и градове, хората не желаят повече туристи и по тази причина би трябвало да се популяризират места, които не са толкоз известни, само че които могат да привлекат туристите.  © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР