„Европейски пътища“ АД е една от най-големите и уважавани строителни

...
„Европейски пътища“ АД е една от най-големите и уважавани строителни
Коментари Харесай

„Европейски пътища”: Натискът на институциите по случая в Бе...

„ Европейски пътища “ АД е една от най-големите и уважавани строителни компании в България, осигуряваща работа на над 2000 служащи, прецизен поданик в страната от 1997 година.

Като концесионер на кариерата за рандеман на неподвижен материал в с. Белащица (Кариера Белащица Юг) ние постоянно сме изграждали известност на виновна компания със значителен принос за модерния инфраструктурен образ на страната, следвайки неотменно закона и заплащайки изрядно всички концесионни такси. Паралелно с това се грижим за спазването на всички екологични правила, като сме построили и околовръстния път на с. Белащица, по който транспортираме товарите си до обектите и преработвателните ни фабрики. Компанията ни и в бъдеще ще остане мощно ангажирана с облагородяването на региона.

През 2021 година в законоустановения период сдружението ни подава искане за удължение на концесионния период за кариерата в с. Белащица към Министерство на енергетиката, който изтече на 03 февруари 2022 година. Към сегашния миг кариерата в с. Белащица не работи и материали от нея не се добиват. В непосредствена непосредственост до кариерата се намира частен парцел, благосъстоятелност на „ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА “ АД, на който се прави нашата индустриална активност, състояща се в обработка на неподвижен материал – неизменима част от главната активност на компанията ни - строителството.

В последните дни сме обект на целеустремено възпрепятстване на ежедневната ни активност, като без да е налице каквато и да било глоба или открито нарушаване, ни беше неразрешено да извозваме към този момент добития и модифициран материал, който е складиран в парцела, благосъстоятелност на „ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА “ АД. Това ни лимитира към този момент трети ден да правим нашите договорни отговорности по изграждащи се строителни обекти в цялата страна.

Преработваният от нас материал е придобит както от близката Кариера Белащица Юг, по този начин и от други кариери, нямащи нищо общо с тази в Белащица. Тук е мястото да подчертаем, че индустриалната и добивната активност са две разнообразни действия и се правят от нас повече от 25 години.

Натискът върху „ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА “ АД като една от най-големите строителни компании в България да прекрати активността си е жестоко тъпчене на правилата на частния бизнес в България и е мощно стеснителен за бъдещото развиване на частния бранш в страната. Въвличането на всички вероятни институции и профилирани служби в проблема е административна принуда, защото без преднамерено предписание, заповед или различен административен акт на 6 февруари 2022 година камионите и чиновниците ни бяха държани повече от осем часа без опция да бъдат пропуснати.

Ръководството на „ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА “ АД постоянно е било отворено за разговор и разискване на значими проблеми с локалната общественост. Уважаваме правата на всички жители да стачкуват и показват мнението си, стига с тези си дейности да не накърняват правата на останалите. От „ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА “ АД и браншовата ни организация Българска асоциация за преправка на инертни материали сме поискали среща с министър-председателя и министрите на енергетиката, на околната среда и водите, на стопанската система и промишлеността и на районното развиване и благоустройството, с цел да се разиска цялостната държавна политика по отношение на нашия основен бранш от национално значение. За нас е значимо да знаем по какъв начин ще бъдат предпазени ползите ни от сходни дискредитиращи дейности.

„ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА “ АД остава отворена за разговор и намиране на решения в по този начин създалата се обстановка, като по едно и също време с това имаме подготвеност да предприемем дейности в отбрана на ползите ни, на нарушената комерсиална и имиджова известност, както и за компенсиране на големите вреди и пропуснати изгоди, които поносим.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР