Европейски чиновници казват, че Сърбия трябва да избере кого да

...
Европейски чиновници казват, че Сърбия трябва да избере кого да
Коментари Харесай

„Опасни връзки“ с Русия: Сърбия под натиска на Европейския съюз

Европейски служители споделят, че Сърбия би трябвало да избере кого да поддържа в изискванията на война в Украйна. Сръбското държавно управление съобщи, че няма да постанова наказания против Русия.

Предния ден бяха направени директни изказвания от най-влиятелната страна от Европейски Съюз. Германският външен министър Аналена Бърбок акцентира:

" Ако желаете да станете член на Европейския съюз, а Сърбия го желае, тогава централният въпрос е поддръжката за външната политика на Европейския съюз и подобаващи наказания в такива моменти. "

Сърбия преди този момент гласоподава за прекъсване на присъединяване на Русия в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, съгласно президента Александър Вучич, заради напън от Запад. Тогава Европейският съюз реши да изключи Сърбия от листата на страните, против които са наложени наказания за импорт на съветски нефт.

Политологът Сузана Грубжешич споделя пред Euronews: „ Новата външна политика на Германия се развива към намиране на отговори на доста сложен въпрос – с нас ли сте или против нас? Ако наложите наказания против Русия,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР