Европейската централна банка (ЕЦБ) ще напусне окончателно известния небостъргач Eurotower

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) ще напусне окончателно известния небостъргач Eurotower
Коментари Харесай

Европейската централна банка сменя Eurotower с по-модерен небостъргач

Европейската централна банка (ЕЦБ) ще напусне дефинитивно известния небостъргач Eurotower - един от знаците на единната европейска валута. На ход е преместването на армията от 1400 чиновници, които се занимават в надзора на банките в еврозоната. Те ще бъдат изнесени наоколо в различен франкфуртски небостъргач -Gallileo.

Новият дом на евроназдорниците е доста по-млада и по-модерна постройка, а от ЕЦБ изясняват, че задачата на преместването е понижаване на „ физическия и екологичния отпечатък “ посредством икономии на сила. 

Центалната банка стартира поетапно изнасяне на личния състав си от 40-етажната кула Eurotower още през  2014 година Сега е ред на преместването на банковия наздор. 

Eurotower - кулата на еврото, е проектирана от архитекта Рихард Хейл. Завършена е през 1977 година Първоначално е наета от комерсиалната банка Bank für Gemeinwirtschaft, а през 1995 година става седалище на Европейският паричен институт, предходник на ЕЦБ.  

38-етажната постройка Gallileo, издигната през 2003 година, е сходна по мярка с Eurotower, само че е доста по-модерна и енергоефективна. 

Служителите в ЕЦБ могат да работят от разстояние в към половината от работната седмица и офисите постоянно пустеят. Ето за какво банката " усъвършенства " площите и постройките, които употребява във Франкфурт. До 2028 година се чака нейните чиновници да изоставен и Japan Centre, различен небостъргач в центъра на града. 

14-метровата статуя „ Евро “ на площад „ Вили Бранд " пред " Кулата на еврото ", няма да бъде наранена от решението на ЕЦБ да напусне Eurotower. 

Стоманеният паметник е благосъстоятелност на Франкфуртския културен комитет - организация с идеална цел, която поддържа европейската интеграция и ролята на града като финансов център. Тя обаче търси нов спонсор, който да покрива годишните разноски за поддръжка на стойност 200 хиляди евро, откакто договорката с компанията зад криптовалутата Caiz се провали.

Председателят на комитета Манфред Пол съобщи пред Frankfurter Allgemeine Zeitung, че в случай че не се откри донор, може да се наложи скулптурата да бъде демонтирана или да бъде продадена на търг. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР