Европейската сделка за разпределението на отговорността за грижите за мигранти

...
Европейската сделка за разпределението на отговорността за грижите за мигранти
Коментари Харесай

Лидерът на управляващите в Полша иска референдум за сделката за мигрантите на ЕС

Европейската договорка за разпределението на отговорността за грижите за мигранти и бежанци би трябвало да бъде сложена на референдум в Полша, съобщи в четвъртък водачът на ръководещата партия в страната Ярослав Качински и акцентира, че Варшава се опълчва на съглашението, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

всяка страна ще бъде виновна за избран брой хора, само че няма безусловно да ѝ се постанова да ги приема. Страните, които не желаят да одобряват незаконни мигранти и бежанци, идващи пъкъл хок в Европейски Съюз, ще оказват помощ на страните, които ги одобряват със средства - към 20 хиляди евро на човек - съоръжение или чиновници.

Полша възразява против договорката и твърди, че към този момент е приела много над един милион души, избягали от войната в Украйна, както и че няма да заплаща, в случай че откаже да одобри бежанци от Африка и Близкия изток.

" Въпросът би трябвало да бъде подложен на референдум и ние ще организираме този референдум ", съобщи Качински пред долната камара на полския парламент. " Поляците би трябвало да се изкажат по този въпрос ", добави той.

Управляващата партия в Полша, националистическата " Право и правдивост ", твърдо се опълчи на предходни опити на Брюксел да трансферира мигранти посредством квотна система, като се базира на опасения в областта на сигурността. Правозащитни групи са отправяли обвинявания против партията, че тя подстрекава ксенофобия със своята изразителност за миграцията от страни с мюсюлмански болшинства.

Полша е в челните редици на напъните за оказване на помощ на бежанци от прилежаща Украйна и Качински сподели, че страната му е приела сред един и половина и два милиона украинци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР