Европейската прокуратура съобщи в четвъртък, че води разследване в България

...
Европейската прокуратура съобщи в четвъртък, че води разследване в България
Коментари Харесай

Европейската прокуратура разследва схема за търговия с луксозни коли в България и Франция

Европейската прокуратура заяви в четвъртък, че води следствие в България и Франция на хипотетична проведена незаконна група, която търгува с първокласни коли.

Според известието на прокуратурата, представено от Българска телеграфна агенция, на няколко места в София и Варна във вторник и сряда са били осъществени претърсвания, а през юни са били направени обиски в Париж.

Съществуват подозрения, че групата е работила в няколко страни от Европейския съюз (ЕС), като е правила пране на пари от незаконна активност посредством търговия с първокласните коли, без да заплаща Данък добавена стойност.

Проверяват се фактури за покупко-продажбата на над 200 такива автомобила, открити при обиските.

Незаконните действия са почнали от 2018 година и се допуска, че са довели до вреди за бюджета на Европейски Съюз за най-малко 11 милиона евро. При осъществените претърсвания са конфискувани 73 000 евро в брой, както и злато и друга валута.

Действията по следствието, осъществени тази седмица, са били осъществени с поддръжката на Националната следствена работа и Главна дирекция за битка с проведената престъпност (ГДБОП), написа " Дневник ". Европейската прокуратура преглежда закононарушения против финансовите ползи на Европейски Съюз.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР