Европейската прокуратура съобщи, че е предотвратила измама за 400 хиляди

...
Европейската прокуратура съобщи, че е предотвратила измама за 400 хиляди
Коментари Харесай

Европейската прокуратура съобщи за първа присъда в България по нейно разследване

Европейската прокуратура заяви, че е предотвратила машинация за 400 хиляди евро от бюджета на Европейски Съюз в Пловдив. Това е второто известие за през днешния ден за раследване на прокуратурата на Европейски Съюз в нашата страна.

Управител на винарска компания от Пловдив е наказан за този опит за машинация, обвързван износа на вино отвън Европейски Съюз, се прецизира в известието. Осъденият е показал подправени документи със заявката за финансиране и е получил условно наказване от една година отнемане от независимост с тригодишен изпитателен период и санкция от 2000 лв..

Това е първата присъда по следствие на Европейската прокуратура в България, написа в известието.

През март 2020 година сдружението кандидатствало за 390 452 евро дотация от Европейски Съюз по националната стратегия за поддръжка в областа на винопроизводството, с цел да подкрепи износа на своите виновност за Русия, Беларус и Виетнам от 2021 година до 2023 година. За да извърши условията за приемане на финансова помощ, всеки искащ е трябвало да показа три съпоставими самостоятелни оферти на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ). При инспекциите ДФЗ открил, че във импортираните документи са сложени подправени подписи и са открити други несъответствия с разпоредбите.

ДФЗ е предал данните към прокуратурата и Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно произвеждане. Прокуратурата на Европейски Съюз по-късно е поела случая. Подсъдимият се е признал за отговорен и е сключил съглашение с обвинителите от Европейски Съюз, утвърдено от Специализирания углавен съд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР