Европейската прокуратура е разкрила сложна данъчна измама с ДДС на

...
Европейската прокуратура е разкрила сложна данъчна измама с ДДС на
Коментари Харесай

Европейската прокуратура е разкрила данъчна измама за 2,2 млрд. евро

Европейската прокуратура е разкрила комплицирана данъчна машинация с Данък добавена стойност на стойност 2,2 милиарда евро. Извършени са полицейски акции в 14 страни, в това число Франция, Германия, Гърция, Испания и Румъния. В схемата, " която се счита за най-голямата въртележка на Данък добавена стойност, разследвана в миналото в Европейски Съюз ", са взели участие над 600 души, оповестяват от прокуратурата, съобщи БГНЕС.
Прочетете още
Прокурорите са разклири мрежа от " незаконни действия ", настояща в съвсем всички страни - членки на Европейски Съюз, както и в Албания, Англия, Китай, Мавриций, Сърбия, Сингапур, Швейцария, Турция, Обединените арабски емирства и Съединените щати.

Разследването е почнало преди 18 месеца, когато прокуратурата е призована да помогне на управляващите в Португалия да прегледат в началото изглеждащия като дребен случай, съобщи Агенция Франс Прес.

Става дума за сдружение, в средновековния португалски град Коимбра, което продава мобилни телефони и други електронни устройства и за което има съмнения, че заобикаля да заплаща налог върху добавената стойност (ДДС).

Европейската прокуратура подкрепена от Европол и националните правоприлагащи органи, е траяла да изследва и след това открива огромна скица за машинация. В нея са взели участие " няколко висококвалифицирани проведени незаконни групи ", " всяка от които има характерни функции в цялостната скица ", декларират от прокуратурата. В известието се акцентира " изключителната трудност на веригата от компании " и добави, че са разпознати към 9000 компании.

Много от тях външно наподобяват като елементарни снабдители на електронни устройства и претендират за възобновяване на Данък добавена стойност, само че други, които продават онлайн, трансферират приходите си в офшорни зони, преди да изчезнат. За други се твърди, че са изпирали парите.

Тази многопластова мрежа от сдружения съставлява терминът " въртележка ", употребен за данъчната машинация, защото тя работи като независим цикъл, сходно на въртележка.

" Работейки в транснационален мащаб, съвсем с промишлена логичност, те са избягвали разкриването в продължение на години ", споделя прокуратурата.

Акциите, осъществени през днешния ден, се състояха в Белгия, Кипър, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Литва, Люксембург, Нидерландия, Португалия, Румъния, Словакия и Испания. Те последваха акции, осъществени през октомври в Чехия, Унгария, Италия, Нидерландия, Словакия и Швеция.

От Европейската прокуратура допълват, че съгласно оценките на Европол измамите с Данък добавена стойност са най-доходоносните закононарушения в Европейски Съюз, като годишно се отклоняват към 50 милиарда евро, предопределени за държавната хазна.

Главният прокурор на Европейската прокуратура съобщи, че без нейната работа, която стартира работа през 2021 година, трансграничното следствие за разкриването на схемата, " евентуално в никакъв случай нямаше да се състои ". 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР