Европейската преса реагира на нападенията в Испания, като коментира действията

...
Европейската преса реагира на нападенията в Испания, като коментира действията
Коментари Харесай

Нападенията в Испания: Удар срещу страна, която неуморно се бори срещу тероризма

Европейската преса реагира на нападенията в Испания, като разяснява дейностите на терористите, като удар против цивилизацията на Запада от една " примитивна " идеология.
Испанският народен всекидневник El País обръща внимание на обстоятелството, че поредна цел на тероризма стана страна, която години наред се бори неуморно против него.
„ Тероризмът избира целеустремено своите врагове и този път избрл град, който, както никой различен, съставлява духа на неприкритост, народна власт и плурализъм, на които радикализмът желае да постави край. Атаката, която удари сърцето на Барселона този четвъртък, е удар против прочут, динамичен и вселенски град, обичан и посещаван от милиони хора от целия свят, и който е стопански и културен мотор в Европа и Средиземноморието. Но и против една страна – Испания, която от 11 март 2004 година води неуморна битка против тероризма, и против един континент – Европа. Европа, която се трансформира във фронтовата линия на екстремисткия ислям, който желае да унищожи полезностите й ", гласи прочувственият коментар на редакцията, представен от организация " Фокус ".
Италианският народен всекидневник Corriere della Sera не остава апатичен към събитията от Испания с коментар, осъдителен осъществяването на терористични атентати против почтени хора.
Вашата концепция за война е да убивате младежи, които се разхождат по улиците в лятна вечер. Ако имат Бог, кой знае какъв брой се срами от тях. Какво можем да кажем, което още не сме споделили? Кадрите по малкия екран, интернет уеб сайтове, фотосите и известията, са сходни с тези от лятото на 2016 година, есента и зимата, а по-късно и от пролетта на 2017 година, когато бяха осъществени и другу брутални офанзиви.
Голям, свободен континент като Европа не може да се пречупи пред сходна примитивна идеология. Разбира се, толкоз доста сме говорили за това. И въпреки всичко, в такива дни тези думи би трябвало да бъдат повтаряни с цялостна мощ. Няма подозрение, че денят, в който всичко това ще свърши, не е надалеч, уверени са в редакцията на италианския вестник.
Представяйки систематизирана информация за терористичните атентати в каталонската столица Барселона и крайбрежния град Камбрил, австрийският вестник Der Standard разгласява публикация, в която са заложени главните въпроси, които вълнуват евентуално милиони хора, научили за трагичните събития в Испания от последните часове.
Доколко човек може да бъде обиден в всекидневието от сходни събития, може да дефинира самият той. И въпреки всичко на фона на сходни вести би трябвало ли човек да възнамерява отмора? Може ли сходна покруса да се случи на някоя известна улица в Австрия, да вземем за пример?
Ангажиментът за един отворен град, от който кметът на Барселона Ада Колау се отхвърли след офанзивата, е празно заричане, защото Испания се е трансформирала след офанзивите през 2004 година, при които починаха 191 души. Предпазните ограничения за сигурност са затегнати в цялата страна, което има негативно влияние. Но както видяхме през последните месеци, не е нужно доста, с цел да бъдат убити хора – задоволителен е единствено един микробус. Няма стопроцентова сигурност на никое място. И това може да се случи на всички места, даже на отмора, разясняват още от редакцията на австрийския всекидневник.
напомня, че Барселона е една от най-атрактивните туристически дестинации в света. Огромен е броят и на мигрантите, които живеят и работят там.
Милиони туристи посещават " столицата на Каталония " всяка година. Досега градът се смяташе за релативно безвредна дестинация, защото е измежду тези европейски мегаполиси, в които до през днешния ден гнет не е имало.
Само за предходната година Барселона е посетена от рекордните 32 милиона души. Местната власт признава, че градът се задъхва от големия брой туристи и даже сътвори специфичен проект за ограничението им. Ето че от през днешния ден - ще има и още една причина, поради която броят на туристите може да намалее. Най-вероятно днешният атентат ще се окаже вторият най-кървав след този на гара Аточа в Мадрид през 2004 година.
Тогава терористи от " Ал Кайда " взривиха за по-малко от половин час 4 влака на три гари в испанската столица - два от тях на " Аточа ". 192-ма души, измежду които четирима българи, починаха. Над 2000 бяха ранени. Това беше най-кървавият атентат в актуалната история на Европа, наименуван " европейският 11 септември ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР