Европейската народна партия (ЕНП) остава най-голямата политическа сила и в

...
Европейската народна партия (ЕНП) остава най-голямата политическа сила и в
Коментари Харесай

ЕНП остава най-голяма политическа сила и в новия Европарламент

Европейската национална партия (ЕНП) остава най-голямата политическа мощ и в новия Европарламент. Тя ще разполага със 179 депутати, сочат неокончателните резултати за разпределението на 751 места.

И ЕНП, и европейските социалисти губят огромна част от местата си за сметка на либералите, зелените и на евроскептиците.

Евроскептиците имат сериозен резултат най-много поради успеха на крайнодясната партия "Национален общ брой във Франция " на Мари льо Пен.

"Това е победа на народа. Той няма различен избор, с изключение на да разпусне националния парламент ", сподели Льо Пен, говорейки за президента Еманюел Макрон, чиято партия остава втора.

В Италия "Лига " на вицепремиера Матео Салвини печели безапелационно, само че той не желае промени в ръководещата коалиция.

Предсрочен избор обаче ще има в Гърция, тъй като Алексис Ципрас разгласи, че ще подаде оставка поради загубата на неговата СИРИЗА от "Нова народна власт ".

Във Англия партия "Брексит " на Найджъл Фараж води безапелационно.

"Това е огромна победа за партията "Брексит " и ужасна нощ за Консервативната партия. Сега ние получихме мандат да участваме в договарянията и настояваме да го създадем ", съобщи Фараж.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР