Европейската комисия търси подкрепа от правителствата в Европейския съюз за

...
Европейската комисия търси подкрепа от правителствата в Европейския съюз за
Коментари Харесай

ЕК консултира със здравните министри закупуването на обещаващи ваксини

Европейската комисия търси поддръжка от държавните управления в Европейския съюз за закупуването на до 6 обещаващи ваксини против ковид от фармацевтични компании. Информацията е от чиновници на комисията, представени от Reuters.
Първа стъпка в процедурата е поддръжка от здравните министри на страните-членки, който ще заседават по-късно през днешния ден, оповестява 24 часа.
Общността се притеснява, че може да не се снабди с задоволително дози, в случай че бъде създадена ваксина, настояват източниците на осведомителната организация, и по тази причина подхваща стъпки в обезпечаване на нужното.
Притесненията в Европа, че може да има втора вълна на заболяването поради разхлабването на ограниченията се укрепват и от всеобщите митинги на континента в последните дни. Те са предизвикано от убийството на Джордж Флойд и деянията на расизъм по света.
Преди всеобщото неодобрение митингите, учени чакаха втора вълна на болестта едвам след лятото, като не престават да предлагат избягването на огромни събирания на хора, изключително на закрито.
Експертите означават, че вирусът продължава да циркулира, въпреки и в по-ниска степен, в сравнение с преди няколко седмици. Според тях вероятността за втора вълна и нейните мащаби ще зависят от ефикасното съблюдаване на ограниченията за обществена отдалеченост и други фактори, които към момента са незнайни.
Намаление на случаите на ковид, внимание поради евангелисти в Самоков, картината по света
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР