Европейската комисия ще призове да бъдат осигурени 9 млн. евро

...
Европейската комисия ще призове да бъдат осигурени 9 млн. евро
Коментари Харесай

ЕК иска 9 млн. евро за проверка на факти от независими медии

Европейската комисия ще призове да бъдат обезпечени 9 млн. евро за проучвателен медийни "хъбове " в разнообразни страни-членки на Европейски Съюз. С тези средства би трябвало да бъдат подкрепени самостоятелните медии и експерти, които да ревизират обстоятелствата.

На взаимен брифинг висшият представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел и еврокомисарят за прозрачността и полезностите Вера Йоурова показаха образци за дезинформация, свързани с разпространяването на ковид, съобщи БНР.

Емил Радев към комисар Вера Йоурова: Ще възобнови ли Европейска комисия отчетите за корупция в Европейски Съюз?

След подправените изказвания, че използването на белина може да лекува болестта, злоупотребите с препарата в Белгия са се нараснали с 15 на 100.

Жозеп Борел разяснява: „ Дезинформацията по време на ковид може да убива. Заблуждаващата дезинформация за здравето, измамите измежду потребителите, киберпрестъпността или целенасочената дезинформационна акция слагат редица евентуални опасности за нашите жители, тяхното здраве и доверието им в публичните институции “.

Други образци за дезинформация са тайните теории, че болестта е провокирана от международните елити, с цел да намалее растежът на популацията, както и че инсталирането на 5G мрежите ще докара до нейното разпространяване. Мотивацията варира от икономическа облага, най-много за продажбите онлайн, до предизвикателство на отчаяние и нанасяне на публични вреди.

Чуждестранни настоящи лица и трети страни като Русия и Китай са работили целеустремено посредством такива акции в Европейски Съюз, прилежащи на тях страни и в международен мащаб, показват от Комисията. "Затова е значимо да се подкрепят самостоятелните медии ", съобщи Вера Йоурова.

„ Не желая да сътворявам министерство на истината. Самата аз живях в система преди 1989-та година единствено с една публична истина, без плурализъм на медиите, мненията и даже на мисълта. Затова ще подкрепим дейностите по инспекция на обстоятелствата посредством неотдавна основаната Европейска организация за наблюдаване на цифровите медии “, добави Йоурова.

Тя разгласи, че поддържа реакцията на Туитър на изявленията на американския президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския. Според нея те са обезпечили информация посредством инспекция на обстоятелствата и са посочили точно обстоятелствата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР