Европейската комисия ще отпусне на Гърция помощ в размер на

...
Европейската комисия ще отпусне на Гърция помощ в размер на
Коментари Харесай

Гърция получава 700 млн. евро помощ за мигрантите от Брюксел

Европейската комисия ще отпусне на Гърция помощ в размер на 700 млн. евро за справяне с тълпите от мигранти , които се пробват да влязат в Европейския съюз през Турция.

Това разгласи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лейен на взаимна конференция в Гърция с гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис, ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли, оповестяват международните медии.
 Фон дер Лайен поддържа Гърция за мигрантите и предизвести разделящите Европа
Фон дер Лайен поддържа Гърция за мигрантите и предизвести разделящите Европа

" Онези, които наподобява изпитват единството на Европа, ще бъдат разочаровани "

Преди това висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди прикани страните членки на Европейски Съюз да обезпечат по-голяма помощ за Гърция .

" Гърция е членка на Европейски Съюз, тъй че основният ѝ източник на поддръжка са европейските запаси ", посочи Гранди и добави: " Гърция има потребност от още . Това е доста явно. "

Същевременно комисарят похвали Турция , която приютява към 3,7 млн. сирийски бежанци, като сподели, че тя е " доста добра " в обезпечаването на заслон за тях.

" Амнести " скочи: Солидарността към мигранти и бежанци в Европа се криминализира

Европа била цитадела против бежанците и мигрантите

От своя страна ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел прикани Турция да съблюдава съглашението с Европейски Съюз от 2016 година, с което тя се съгласи да възпира мигрантите към Европа в подмяна на помощ в размер на няколко милиарда евро.

Мишел настоя, че е значимо за Европа да отбрани своите граници . Европейски Съюз желае от Турция цялостно съблюдаване на съглашението за затваряне на границите за мигранти, а Брюксел от своя страна ще извърши до край своята част от договорката, е показал ръководителят на Европейския съвет, макар че през вчерашния ден след срещата с българския министър председател Бойко Борисов, турският президент Реджеп Тайип Ердоган отсече, че Турция не желае финансовата помощ на Европейски Съюз, тъй като достойнството ѝ била по-важна.
 Курц сряза Турция за
Курц сряза Турция за " офанзивата против Европейски Съюз " по отношение на мигрантите

Европа не трябвало да се огъва под натиска на Ердоган
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР