Европейскатa комисия ще направи през септември ново предложение как да

...
Европейскатa комисия ще направи през септември ново предложение как да
Коментари Харесай

Брюксел ще направи ново предложение за защита на границите на ЕС през септември

Европейскатa комисия ще направи през септември ново предложение по какъв начин да бъдат предпазени външните граници на Европейски Съюз, съобщи ръководителят Жан-Клод Юнкер, представен от " Ройтерс ".

" Днес се съгласихме, че през септември Комисията ще направи предложение за отбрана на външната граница ", съобщи Юнкер, който е във Виена във връзка началото на австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз. В насоките ще залегне концепцията за обособяването на европейската полиция с 10 хиляди чиновници през 2020 година.

По-рано австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи, че се надява водачите на Европейски Съюз да реализират съглашение за укрепване на граничната организация " Фронтекс " на неофициална среща в Залцбург.

На Европейския съвет предходната седмица водачите на Европейски Съюз се споразумяха за основаване на доброволна основа на центрове за мигранти на своя територия, повече помощ за страните с външна граница и за регионите, от които главно идват търсещите леговище или по-добър живот. Те също така се договориха да укрепят външните граници на съюза.

Австрия заема все по-твърда позиция по отношение на мигрантите, а битката с незаконната миграция е един от целите на австрийското европредседателство.

Себастиан Курц съобщи през днешния ден, че не би дал заричане за смяна на разпоредбите от Дъблин в границите на председателството на неговата страна на Съвета на Европейски Съюз до края на годината, съобщи Българска телеграфна агенция. Не мога да обещая нещо, което не мога да извърша, добави той на взаимна конференция с Юнкер.

Има страни, които не ползват разпоредбите от Дъблин, означи Курц. Решението на Германия за мигрантите е положително, тъй като е на основата на европейските правила, добави той във връзка завършилите съдружни договаряния в Берлин. Досега вървяхме в неверната посока, само че значимото е, че доста хора към този момент трансформираха мнението си, разяснява Курц във връзка разногласията по какъв начин Европейски Съюз да се оправи с миграцията - с квоти за разселване, или с защита на външните граници и недопускане на нелегално навлизане.

Двамата означиха, че множеството от текстовете на подготвяните промени срещат поддръжката на страните от Европейски Съюз, само че по някои въпроси вижданията към момента се разминават. Еврокомисията желае явен прогрес в договарянията по измененията на разпоредбите от Дъблин. Докато не реализираме прогрес, проблемите ще се повтарят, разяснява Юнкер.

Правилата от Дъблин неотдавна бяха оповестени за мъртви от еврокомисаря по миграцията Димитрис Аврамопулос. Според тези правила страната, през която мигрантите са навлезли в Европейски Съюз, е виновна за приемането и оценката на молбите им за протекция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР