Европейската комисия съобщи, че шест месеца от началото на изпълнението

...
Европейската комисия съобщи, че шест месеца от началото на изпълнението
Коментари Харесай

ЕК похвали България и Румъния за добър напредък в охраната на границата на ЕС

Европейската комисия заяви, че шест месеца от началото на осъществяването на пилотните планове за въвеждане на бързи процедури за даване на леговище и за връщане на нелегално пристигнали в Европейски Съюз мигранти регистрира добър прогрес, реализиран от България и Румъния.

Бяха реализирани положителни резултати при ръководството на границите и тясното съдействие със прилежащите страни, се показва в известие на комисията. Отбелязва се, че пилотните планове бяха основани през март.

Отчита се, че у нас в региона на убежището са осъществени образования за улеснение на използването на ускорените процедури за леговище. България изготви лист с избрани сигурни страни на генезис на мигрантите и усили броя на чиновниците на Европейската организация за леговище, се добавя в известието.

България е в развой на изменение на законодателството, с цел да разреши издаването на отводи за интернационална протекция дружно с решения за връщане на противозаконните мигранти. Българските управляващи работят по цифровизацията на системите за леговище и връщане с поддръжката на организациите на Европейски Съюз и Европейска комисия. България увеличи съдействието си с европейската гранична работа " Фронтекс ", добавя комисията. Отбелязва се, че нашата страна получава спомагателни запаси, в това число техническо съоръжение за ръководство на границите, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Комисията прибавя, че в нашата страна се въведжда опция за подкрепяне на доброволното връщане. България усъвършенства съдействието си с европейската полицейска работа " Европол " за битка с каналджийството и за ограничение на вторичните придвижвания на мигрантите в Европейски Съюз, се показва в оценката.

За Румъния се регистрират законодателните промени във връзка даването на леговище. Румънските управляващи в допълнение усъвършенстваха съдействието с европейската организация за леговище. Румъния продължи да ръководи сполучливо външните си граници със Сърбия, показва Европейска комисия.

Допълва се, че съдействието по пилотните планове ще продължи с постоянни срещи за наблюдаване на използването на новите ограничения. Европейска комисия разяснява, че през юни реши да увеличи способността на България и Румъния за наблюдаване на границите с отпущането на в допълнение финансиране.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР