Европейската комисия съобщи, че днес, че започва две наказателни процедури

...
Европейската комисия съобщи, че днес, че започва две наказателни процедури
Коментари Харесай

ЕК започна две наказателни процедури срещу България и продължи трета

Европейската комисия заяви, че през днешния ден, че стартира две наказателни процедури против България и продължава трета, защото страната не е съобщила да е приела в период национално законодателство, прилагащо напълно евродирективи.

Европейска комисия е изпратила уведомително писмо до България (както и до още 13 членки на ЕС) тъй като не са докладвали, за приемането на разпоредбите за резервационните данни на пасажерите. Държавите в Европейски Съюз трябваше да ги вкарат до 25 май.

Резервационните данни се отнасят до информацията, предоставяна от пасажерите на въздушните превозвачи при пазаруването на билет и регистрирането за полет. Тези данни може да включват информация като име на пасажера, дати и маршрут на пътуването, номер на мястото в самолета, багаж, данни за противоположна връзка и употребявани платежни средства. Правилата изискват страните да основат национална система за събирането, оценката и обмена на тези данни за задачите на правоприлагането.

Европейска комисия е изпратила още едно уведомително писмо до България (както и до още 16 членки на ЕС), които не са изпълнили инструкция за киберсигурността, касаеща мрежите и осведомителните системи. Тези страни трябвало да създадат това до 9 май.

България и други членки на Европейски Съюз разполагат с два месеца, с цел да отговорят на формалните уведомителни писмо, като след приключването на този период Европейска комисия може да обмисли опцията за изпращане на стимулирани мнения.

Такова стимулирано мнение – втори стадий от наказателната процедура, Европейска комисия е изпратила на България и Полша, тъй като не са приложили директивата за инфраструктура за различни горива. Тези правила плануват въвеждането на общи условия за инфраструктурата и главните разпореждания, улесняващи потреблението на електрически автомобили. Те целят да се понижи въздействието на върху околната среда и трябваше да влязат в действие до 18 ноември 2016 година

Страната ни има два месеца за отговор, след което Европейска комисия може да предяви иск пред Съда на Европейски Съюз против България.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР