Азиатските футболни лидери могат да имат неограничени години на власт,

...
Азиатските футболни лидери могат да имат неограничени години на власт,
Коментари Харесай

Азиатският футболен орган премахва 12-годишното ограничение за висши служители и позволява на шейх Салман да остане след 2027 г.

Азиатските футболни водачи могат да имат неограничени години на власт, откакто тяхното управително тяло гласоподава да анулира основен дирек от промени, признати след корупционната рецесия който раздруса ФИФА през 2015 година

Саудитска Арабия и Катар бяха измежду четирите от 47-те членове на Азиатската футболна конфедерация, които сложиха предлагането на своя годишен конгрес в Банкок в четвъртък. Само Австралия и Йордания гласоподаваха с „ Не “.

Спечелените гласове разрешават на президента на AFC Шейх Салман бин Ибрахим Ал Халифа да се бори за преизбиране през 2027 година, когато трябваше да се отдръпна след 14 години на поста.

Преди гласуването членът на кралското семейство на Бахрейн сподели на членовете на AFC, че желае да бъде „ моделна конфедерация “ в международния футбол, съобразена с FIFA.

Ограниченията за президентските мандати бяха увеличени на две талази от промени в ръководството на ФИФА в отговор на свадите за подкупи и корупция през 2011 година и 2015 година — азиатският футбол беше...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР