Европейската комисия съобщи, че бързо ще определи какви мерки да

...
Европейската комисия съобщи, че бързо ще определи какви мерки да
Коментари Харесай

ЕК обмисля стъпки срещу Белгия заради забраната за пътуване през граница

Европейската комисия заяви, че бързо ще дефинира какви ограничения да предприеме поради желанието на Белгия да продължи възбраната за пътешестване през граница за забавление до 18 април.

С изненада научихме от медиите, че белгийското държавно управление има намерение да продължи тази мярка, съобщи представител на комисията. Той посочи, че в навечерието на тези известия белгийските управляващи са изпратили писмо до Европейска комисия във връзка лимитираната независимост на придвижване, без да декларират сходно желание.

Мнението ни не се е трансформирало, страните би трябвало да съблюдават рамките за рестриктивните мерки, които сами възприеха на европейско ниво. Търсим допустимо най-бързото решение, ограниченията за ограничение на пандемията би трябвало да бъдат по-целенасочени, разясни представителят.

Белгия в началото бе въвела възбрана за секване на границата по несъществени мотиви до 1 април. В петък предходната седмица държавното управление разгласи, че тази мярка ще се резервира най-малко доникъде на април, като в същото време стартира последователното отпадане на други ограничавания за публичния живот в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР