Европейската комисия работи по стратегически документ, който призовава страните членки

...
Европейската комисия работи по стратегически документ, който призовава страните членки
Коментари Харесай

ЕК очаква пълно прекратяване на газовите доставки от Русия

Европейската комисия работи по " стратегически документ ", който приканва страните членки да се приготвят за " цялостното преустановяване на газовите доставки от Русия ".

Стратегическият документ, с който разполага електронното издание " Юрактив ", приканва 27-те страни членки на Европейски Съюз да се приготвят за шоково спиране на съветските газови доставки, откакто Русия приключи едностранно договорните връзки с Полша и България.

Европейската комисия предлага краткотрайното въвеждане на контролирана горна граница на цената на газа, откакто междинната цена през март се е нараснала седем пъти в съпоставяне със същия интервал на предходната година, а това от своя страна е довело до скок в цената на тока.

Предишните ограничения на Европейска комисия от есента са изхождали от непрекъснато нарастване в цената на газа. " Сега към този момент би трябвало да сме готови за изненадващо, огромно или изцяло прекъсване на съветските газови доставки, което би довело до непостижимо високи цени и дефицит на газа ", се споделя в стратегическия документ, който Еврокомисията би трябвало да утвърди на следващия ден, 18 май, твърди " Юрактив ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР