Европейската комисия представи днес нов план, с който митниците в

...
Европейската комисия представи днес нов план, с който митниците в
Коментари Харесай

ЕК предлага осъвременяване на европейските митници

Европейската комисия показа през днешния ден нов проект, с който митниците в Европейски Съюз да станат " по-интелигентни " и ефикасни в идващите четири години, предава Българска телеграфна агенция от Брюксел.

Предвиждат се промени в ръководството на риска, на електронната търговия, в насърчаването на спазването на наредбите и действието на митническите управляващи като едно цяло. Основната цел е обезпечаването на повече данни и по-интензивното им потребление за разбор. Европейска комисия предлага да оглави нов изчерпателен център за събиране, разбор и шерване на митнически данни за мотивиране на значимите решения, за подкрепяне на митническите управляващи при откриването на слабите места по външните граници на Европейски Съюз и за оправянето с бъдещите рецесии.

За превъзмогване на новите провокации на електронната търговия ще бъдат въведени по-строги отговорности за доставчиците на платежни услуги и платформите за онлайн продажби, в поддръжка на битката с измамите с мита и налози. С опцията за " обслужване на едно гише " спазващите закона сдружения ще бъдат улеснени при осъществяването на граничните формалности единствено в един портал. Ще се обезпечи опция за обработка, шерване и продан на данни при по-тясно съдействие, както и по-успешно оценяване на риска от митническите управляващи, се показва в известието на комисията.

Митнически управляващи се планува да получат модерно и надеждно съоръжение в идващия бюджет на Европейски Съюз. Ще бъде основана нова група за размисъл, формирана от представители на страните от Европейски Съюз и сдруженията, която да оказва помощ за подготовката за бъдещи рецесии и провокации, да вземем за пример непредвидено развиване в международен мащаб и бъдещите модели на стопанска активност.

Митническият съюз на Европейски Съюз означи 50-годишнината си през 2018 година и е единна територия за митнически цели, на която важат общи правила. Митническите управляващи дават отговор за упражняването на от ден на ден типове надзор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР