Европейската комисия предложи нови правила за онлайн платформите, които ще

...
Европейската комисия предложи нови правила за онлайн платформите, които ще
Коментари Харесай

Мария Габриел представи нови стандарти на ЕК за прозрачност и справедливост за онлайн платформите

Европейската комисия предложи нови правила за онлайн платформите, които ще дават на дребните предприятия повече сигурност в изискванията на цифровата стопанска система.

"Платформите и търсачките са значими канали, посредством които европейските предприятия доближават до потребителите ", уточни българският комисар Мария Габриел, отговаряща за цифровата стопанска система и цифровото общество. "Ние обаче би трябвало да подсигуряваме, че те не злоупотребяват с позицията си и не вредят на бизнес потребителите. Правим извънредно значима стъпка — слагаме ясни правила за бистрота, дейно споразумяване на разногласия и основаване на обсерватория за обстоен разбор на практиките на онлайн платформите. Осигуряването на заслужено отнасяне на сдруженията от страна на платформите и търсачките е от решаващо значение, в това число за поощряване на доверието в онлайн платформите в Европейски Съюз. "

Целта е да се сътвори обективна, транспарантна и предвидима бизнес среда за дребните предприятия и търговците при потреблението на онлайн платформи. Ползи от новите правила ще имат предприятия, като да вземем за пример хотели, търговци, продаващи онлайн, разработчици на приложения и други сходни сдружения, които разчитат на търсачки за привличане на интернет трафик към техните уеб сайтове.

Новите правила ще решат набелязаните проблеми посредством:

· По-голяма бистрота

· По-ефективно разрешаване на разногласия

· Създаване на Европейска обсерватория за наблюдаване на въздействието на новите правила

Предложеният правилник е в отговор на уговорката, който Комисията пое при междинния обзор на тактиката за цифровия обединен пазар, да приготви дейности за превъзмогване на проблемите, свързани с несправедливите договорни клаузи и търговски практики в връзките сред платформите и сдруженията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР