Европейската комисия предложи мерки за ограничаване на вноса на селскостопански

...
Европейската комисия предложи мерки за ограничаване на вноса на селскостопански
Коментари Харесай

ЕК предложи мерки за ограничаване на вноса от Украйна

Европейската комисия предложи ограничения за ограничение на вноса на селскостопански артикули от Украйна и по-голяма еластичност във връзка с разпоредбите за необработваемите земи. Действията на Европейска комисия са нов опит за потушаване на митингите на ядосаните аграрни стопани във Франция и други страни от Европейския съюз, заяви „ Гардиън “.

Комисията съобщи, че ще удължи периода на прекратяване на вносните мита върху украинския експорт с още една година до юни 2025 година Първоначално те бяха спрени през 2022 година, с цел да се подкрепи стопанската система на Украйна след нахлуването на Русия.

Френските и белгийските аграрни стопани проведоха десетки блокади на автомагистрали и на пътища за достъп до огромно контейнерно пристанище, с цел да окажат напън върху държавните управления да облекчат разпоредбите за запазване на околната среда и да им оказват помощ да се защитят от възходящите разноски и евтиния импорт.

Широкомащабни митинги в цялата страна започнаха на 24 януари полските фермери. Избухването на митингите бе вследствие на няколкомесечна серия от демонстрации и блокади на границите от страна на полски водачи на камиони, които обявиха, че либерализирането на разрешителните за украинските водачи е навредило на вътрешния им бизнес. И фермерите, и деятелите настояват, че опцията на страните отвън Европейски Съюз, в това число Украйна, да изнасят селскостопански артикули, без да се подчиняват на същото равнище на регулации на Европейски Съюз, пречи на полските фермери да останат конкурентоспособни.

БГНЕС напомня, че на 29 януари Съветът на Европейския съюз възобнови с още 6 месеца - до 31 юли 2024 година, глобите против Русия, с оглед продължаващата война на Руската федерация против Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР