Европейската комисия предложи днес промени на препоръките за противоепидемичните ограничения

...
Европейската комисия предложи днес промени на препоръките за противоепидемичните ограничения
Коментари Харесай

ЕК предлага държавите членки да облекчат ограниченията при пътуване

Европейската комисия предложи през днешния ден промени на рекомендациите за противоепидемичните ограничавания в Европейски Съюз, свързани със свободата на придвижване. Комисията регистрира, че ситуацията се усъвършенства и предлага страните от Европейски Съюз последователно да облекчат ограниченията за пътешестване.

" Ваксинираните с две дози, които имат европейско Коронавирус уверение, не би трябвало да са обект на спомагателни ограничавания ", съобщи еврокомисарят за правораздаването Дидие Рейндерс при представянето на предлагането в понеделник.

Еврокомисията изясни, че с него желае да уеднакви изискванията за пътешестване в Европа за всички страни преди началото на сезона. Тъй като режимът на влизане е национална компетентност, разпоредбите се оферират като рекомендация преди влизането в действие на 1 юли на новата система на пътувания с цифрово уверение (сертификат).

Предлага се смяна в общите индикатори за рисковите зони и въвеждането на опция за бързо обновяване на рестриктивните мерки (т. нар. " неочаквана спирачка " ) при нужда от противопоставяне на разпространяването на нови вирусни варианти.

Европейска комисия предлага хората, чиято имунизация е завършила и които имат съответното уверение, да бъдат освободени от условието за проучване или карантина. Облекченията следва да се ползват и за преболедувалите, които са получили първа доза ваксина. За преболедувалите, които имат уверение и са получили най-малко една доза ваксина, следва да не се постановат проучвания или карантина в първите 180 дни след позитивен PCR тест.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР