Европейската комисия предложи днес бюджетът за европейската сигурност до 2027

...
Европейската комисия предложи днес бюджетът за европейската сигурност до 2027
Коментари Харесай

ЕК предлага бюджетът за европейската сигурност до 2027 г. да бъде 4,8 млрд. евро

Европейската комисия предложи през днешния ден бюджетът за европейската сигурност до 2027 година да бъде 4,8 милиарда евро. Това съставлява покачване от 1,3 милиарда евро по отношение на настоящия бюджет. Повишението е обяснено с " все по-сложните закани в интернационален проект ".

Предвижда се 2,5 милиарда евро да бъдат за фонд " Вътрешна сигурност ", 1,2 милиарда евро да бъдат ориентирани към безвредното извеждане от приложимост на нуклеарни уреди, а 1,1 милиарда евро да бъдат за укрепването на службите на Европейски Съюз в региона на сигурността.

Предвижда се благодарение на фонда за вътрешна сигурност да бъде повишен обменът на данни сред правоприлагащите управляващи, да бъдат подкрепяни взаимните трансгранични действия, да бъде нараснала способността за битка с престъпността, за попречване на закононарушения и за справяне с радикализацията. Един милиард евро ще останат в авариен фонд за непредвидени случаи.

Близо 1,1 милиарда евро ще бъдат ориентирани към в допълнение подсилване на службите на Европейски Съюз в региона на сигурността – Европол, организацията за образование в региона на правоприлагането и Европейския център за наблюдаване на опиатите. Европейска комисия предлага механизмът за гражданска отбрана да получи 1,4 милиарда евро в допълнение към 4,8 милиарда евро за бъдещото финасиране в региона на сигурността.

Програмите на Европейски Съюз за подкрепяне на извеждането от приложимост на нуклеарни уреди плануват до 2027 година България и Словакия да получат 118 милиона евро, а Литва – 552 милиона евро.

За същата цел и за ръководство на радиоактивните боклуци от оборудванията за нуклеарни научни проучвания на Европейска комисия са планувани 348 милиона евро, а 160 милиона евро ще бъдат ориентирани към действия, свързани с общата нуклеарна сигурност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР