Европейската комисия одобри своя доклад за напредъка към постигането на

...
Европейската комисия одобри своя доклад за напредъка към постигането на
Коментари Харесай

Доклад за напредъка към постигането на европейското пространство за образование

Европейската комисия утвърди своя отчет за напредъка към постигането на европейското пространство за обучение.

В отчета се прави обзор на настоящите начинания на Европейски Съюз и трендовете по отношение на напредъка към постигането на задачите на ниво Европейски Съюз в региона на образованието и образованието, като също по този начин се набелязват дилемите предвид на междинната цел за 2025 г.

40-те настоящи начинания на ниво Европейски Съюз включват стратегически дейности в тази област на политиката — като се стартира от смесеното образование и се стигне до ученето, ориентирано към стабилно развиване, и европейската тактика за университетите —както и финансирани от Европейски Съюз планове, като да вземем за пример академиите за учители, Коалицията „ Образование за климата “ и центровете за високи достижения в региона на професионалното обучение. Осъществяват се и следващи дейности по отношение на работата на експертни групи, като да вземем за пример тези по отношение на дезинформацията или качествените вложения, както и ограничения за по-голямо приобщаване в границите на програмата „ Еразъм + “ и Европейския корпус за взаимност.

, съпътстващ сегашния отчет, дава образци за постигнатия прогрес по задачите на ниво Европейски Съюз: записва се спад при преждевременното овакантяване на учебно заведение и в това време нарастване при броя на приключилите висше обучение и при присъединяване в обучение и грижи в ранна детска възраст. В същото време се появяват предупредителни знаци, които постановат по-дългосрочни систематични старания за възстановяване на равнопоставеността в образованието и за справяне с дефицита на учители. Новите индикатори на ниво Европейски Съюз и в двете области ще спомогнат за учредените на справедливи данни политики и взаимното учене.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР