Европейската комисия одобри българската програма за борба с двойните стандарти

...
Европейската комисия одобри българската програма за борба с двойните стандарти
Коментари Харесай

Емил Радев: ЕК одобри българската програма за борба с двойните стандарти на храните

Европейската комисия утвърди българската стратегия за битка с двойните стандарти на храните в Европейски Съюз, която е на стойност 1.3 млн. евро. Това сподели евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев по време на ексклузивен брифинг.



„ Имаме поредна ефикасна крачка в решение на казуса с двойния стандарт с храните и напитките в Европейски Съюз. Европейската комисия утвърди пилотния план, препоръчан от мен и сътрудника евродепутат Андрей Новаков, за справяне с двойния стандарт. Той е утвърден с най-високата допустима оценка – с клас „ А “, тъй че към този момент ще има българска стратегия, обвързвана с битката с двойните стандарти с храните и напитките в Европейски Съюз, която ще е на стойност 1.3 млн. евро. Тя ще подкрепя всички потребителски организации, контактите им с държавните органи и провеждането на проби за битка с двойния стандарт в другите стандарти “, сподели още Радев и уточни, че по този метод ще да могат да се завеждат групови потребителски искове там, където правата на потребителите са нарушени.

„ До преди няколко години Европейската комисия отхвърляше изобщо да има двоен стандарт, само че след многочислените проучвания и писмени въпроси, които задавахме на отрасловите комисари, това се промени. Призна се, че има двоен стандарт сред храните в Източна и Западна Европа. Искаме да се дефинира обединен стандарт на храните и напитките в Европейски Съюз и в случай че може, да има и централен орган, който да следи за спазването на този стандарт, тъй че да може жителите на другите страни на Европейски Съюз да могат да имат достъп по еднообразно качество храни“, сподели още той и разяснява, че има двоен стандарт в Европейски Съюз и в разнообразни други потребителски артикули като козметика, почистващи препарати, горива.

„ Двойните стандарти са голям камшик на Европейски Съюз и ние ще създадем всичко допустимо, с цел да променим това. Надявам се, че с цялата информация, която ще се събере, да имаме една по-пълна картина в кои страни го има този проблем. И се надявам в последна сметка да имаме едно ново законодателно предложение за уеднаквяване на стандартите “, изясни Радев.

Европа на 100% е ангажирана с казуса с чумата по дребните преживни животни в България, сподели още евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

„ Европа даде отлична оценка на дейностите на българските управляващи за чумата и ще поеме 75% от компенсациите, които ще бъдат изплатени за загубите на българските стопани. Така че Европа и Европейският съюз са ангажирани на 100% с този проблем “, изясни Радев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР