Европейската комисия обяви координирани мерки за възстановяване на преди началото

...
Европейската комисия обяви координирани мерки за възстановяване на преди началото
Коментари Харесай

ЕК обяви мерки за възстановяване на свободното движение в ЕС преди лятото

Европейската комисия разгласи координирани ограничения за възобновяване на преди началото на лятото, съобщи БНР.
Според част от тях напълно против Covid-19 не би трябвало да бъдат подлагани на проби и не би трябвало да им бъде налагана 14-дневна карантина. Същото би трябвало да важи и за преболедувалите, които обаче би трябвало да са получили първата доза ваксина от нужни две. Оставя се опция на страните-членки да решат дали да ползват това.
Предложенията на Комисията са по отношение на постигнатата сделка сред Европейския парламент и Съвета регламента за удостоверението против да влезе в действие от 1 юли.
Лица с годни документи, в това число преболедували, би трябвало да бъдат освободени от всевъзможни условия за карантина.
Комисията предлага годност от 72 часа за PCR тестванията, а в тези страни, които го позволяват – 48 часа за бързите антигенни проби.
 PCR на границата с Турция - 20 лв. PCR на границата с Турция - 20 лв.
Турската страна ще улесни от юни влизането на пътуващите и туристите от България. Това заяви новият общоприет консул на Република Турц...
Страните-членки би трябвало да върнат рестриктивните мерки за имунизирани и преболедували, в случай че епидемиологичната обстановка бързо се утежни или има известия за рискови разновидности на вируса.
Комисията не предлага ограничавания за пътуващи от зелени зони, за идващи от оранжеви зони страните-членки могат да изискват бърз антигенен или PCR тест, от идващите от алените зони страните могат да изискват те да бъдат под карантина, до момента в който не се подложат на бърз антигенен или PCR тест, а в тъмночервените зони изрично не се предлага пътешестване.
За да се подсигуряват събиранията на фамилиите, пътуващите с родителите си малолетни би трябвало да бъдат изключени от карантина, в случай че родителите им нямат потребност от нея, да вземем за пример, заради имунизация.
Деца под 6 години би трябвало също да бъдат изключени от свързани с пътуването проби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР