Европейската комисия обяви, че , чието е цел е да

...
Европейската комисия обяви, че , чието е цел е да
Коментари Харесай

ЕK е домакин на събитие за подобряване на производството на ваксини срещу Covid-19



Европейската комисия разгласи, че, чието е цел е да се усъвършенства планирането на актуалното и бъдещото произвеждане на ваксини против ковид в Европа.

В днешното събитие ще вземат участие над 300 компании от 25 страни членки на Европейски Съюз, които ще разискват разширение на индустриалния потенциал за ваксини против Covid-19 в цяла Европа и за справяне със усложненията в производството и веригите за доставки.

Организираната от Европейска комисия среща има за цел да се ускорят връзките сред производителите на ваксини и фирмите за услуги като тези за възлагане на поръчки и индустриални организации, производители на съоръжение и други, с оглед възстановяване на планирането за актуалното и бъдещото произвеждане на ваксини в Европа.

Изпълнителният заместник-председател на Комисията Маргрете Вестагер съобщи, че " съдействието за съчетание на спомагателни активи и увеличение на индустриалния потенциала на имунизациите може да бъде от решаващо за ускорение на имунизацията на европейските жители и превъзмогване на пандемията ".

Тиери Бретон, еврокомисар по европейските вътрешни пазари, добави, че събитието има за цел " да насърчи нови връзки и партньорства в цялата верига за произвеждане и доставки ", и " да насърчи участващите компании да се възползват оптимално от събитието ".

Организираното от Европейска комисия събитие е реалност, откакто през предходната седмица Европейската организация по медикаментите (EMA) утвърди нови индустриални обекти за ваксини против Covid-19 и идва на фона на опасенията от възходящата трета вълна на коронавирусната пандемия в Европейски Съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР