Европейската комисия не е променила становището си за това как

...
Европейската комисия не е променила становището си за това как
Коментари Харесай

ЕК: Руският петрол е само за българския пазар, а не за износ

Европейската комисия не е трансформирала мнението си за това по какъв начин България може да ползва отстъпката от глобите на Европейски Съюз, наложени против вноса на съветски нефт. Това съобщи представител на Европейска комисия на конференция в отговор на въпрос.

България се употребява от специфична отстъпка от глобите против вноса на съветски нефт поради географското си състояние. Преди няколко седмици обяснихме нашето виждане и то остава непроменено. В " градивен контакт " сме с българските управляващи и би трябвало да изчакаме резултата ", уточни представителят.

Изключението е до края на 2024 година, означи той. Целта на изключението е България да може да се доставя, а не да продава импортирания съветски нефт на други страни - от Европейски Съюз или непознати страни. Уточнението от комисията се наложи, откакто служебният вицепремиер по икономическата политика и министър на превоза и известията Христо Алексиев съобщи, че инспекцията на регламента е посочила, че няма експлицитна възбрана за експорт на нефтопродукти, създадени от недопечен съветски нефт, импортиран по море.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР