Европейската комисия изплати авансово над 3.5 милиарда евро на страните-членки,

...
Европейската комисия изплати авансово над 3.5 милиарда евро на страните-членки,
Коментари Харесай

ЕС ни дава около 150 милиона евро за бежанците

Европейската комисия изплати предплатено над 3.5 милиарда евро на страните-членки, с цел да им помогне да се оправят с бежанците от войната в Украйна. От тях 148,3 милиона евро са предопределени за България . Плащанията са осъществени в границите на Действия по линия на доближаването за бежанците в Европа (CARE). Плащанията са по механизма на Помощ за възобновяване в интерес на доближаването и териториите на Европа (REACT-EU), осведомят от Пресцентъра на Европейската комисия.

Комисарят по доближаването и промените Елиза Ферейра сподели: " Европейски Съюз е взаимен с Украйна в противодействието й против нахлуването на Русия, както и с нашите страни-членки в напъните им за взаимност да посрещат хората, бягащи от войната. Днес виждаме следващ съответен резултат от нашата взаимност с активизирането на кохезионни фондове там, където те са по-необходими. "

Комисарят по заетостта и обществените права Никола Шмидт добави: " Хората, бягащи от войната в Украйна, се нуждаят от незабавна поддръжка, с цел да преизградят живота си в сигурност. С тези предплатени заплащания държавите-членки могат да предложат храна, настаняване, опазване на здравето, обучение, помощ за достъп до работни места и доста други услуги на нуждаещите се. "

След нахлуването на Русия на 24 февруари Комисията активизира всички старания, с цел да поддържа цивилните, бягащи от войната, и да помогне на страните-членки да ги одобряват и да се грижат за тях. Отделните страни към този момент могат да се възползват в цялостна степен от опциите, предоставени от Комисията. Помощта на Европейски Съюз ще облекчи спомагателната тежест върху обществените финанси на страните членки, защото разноските, които могат да бъдат покрити, са възможни със задна дата от датата на нахлуването в Украйна .
 Хотелиери по морето си чакат цялостната сума за бежанците
Хотелиери по морето си чакат цялостната сума за бежанците

Те още не са я получили

Припомняме, че от, че 313 претенденти са получили 10 509 867 лв. с Данък добавена стойност финансиране от страната по Програмата за филантропична помощ за хора, търсещи протекция от войната в Украйна . Заплатени са 241 052 нощувки на украински бежанци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР