Европейската комисия, фондация Европейски екологичен фестивал и община Кърджали организират

...
Европейската комисия, фондация Европейски екологичен фестивал и община Кърджали организират
Коментари Харесай

Европейският екологичен фестивал започва в Кърджали

Европейската комисия, фондация " Европейски екологичен фестивал " и община Кърджали провеждат за поредна девета година просветителния модул: Прожекции на екологични филми и Практически занятия за реагиране при спешни обстановки, породени от терористични актове, естествени бедствия и повреди - на 19 и 20 септември в Кърджали. Инициативата е част от 14-ото издание на Международния екологичен фестивал " Зелена вълна - 21 век " за филми и телевизионни стратегии, отдадени на екологията и опазването на околната среда.
Фестивалът стартира с прожекции на екологични филми за подготовка на популацията за реагиране и справяне в сериозни обстановки, породени от климатични промени, естествени бедствия, повреди и рецесии. Първото лъчение е на къс документален филм (с тийзър) в поддръжка на акцията на Европейски Съюз EU Protects, представящ същинска история за спасяването на град Отавиано и прилежащи селища по скатовете към вулкана Везувий, Италия, от зародилите рискови горски пожари през юли 2017 година, когато са наранени домовете на 24 000 души.
Екофестът още веднъж е със специфичното партньорско присъединяване на Българския антарктически институт с премиерно лъчение през днешния ден, 19 септември, на новия документален филм " Полярни откриватели " на Българския антарктически институт, с създател Мария Чернева. Посветен е на приключилата през март т.г. 27-а Българска антарктическа експедиция. Продукцията на Мария Чернева, която бе част от нея, показва достиженията на българските учени и техните задгранични сътрудници по време на експедицията и по-конкретно българския принос в проучването на Антарктида.
Фотоизложбата " Антарктида " на Българския антарктически институт ще бъде открита през днешния ден в 10 ч. Тя е отдадена на 60-ата годишнина от подписването на Договора за Антарктида и 20 години от приемането на България за пълновръстен съвещателен член на Договора, наред с още 29 страни.
През целия сегашен ден и на 20 септември до обяд ще бъдат показани и профилирани продукции с просветителна и превантивна цел против естествени бедствия и повреди на водещи европейски и български медии, институции и неправителствени организации, взели участие в изданията на Европейския екологичен фестивал " Зелена вълна - 21 век ". Практическото образование и прожекциите са с вход свободен, научи ДУМА от фондация " Европейски екологичен фестивал ", София.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР