Европейската комисия (ЕК) постави началото на обществена консултация относно предложение

...
Европейската комисия (ЕК) постави началото на обществена консултация относно предложение
Коментари Харесай

ЕК започна обществена консултация по нова директива за здравето на почвите


Европейската комисия (ЕК) сложи началото на социална консултация по отношение на предложение за инструкция за здравето на почвите - " Състояние на почвите – запазване, стабилно ръководство и възобновяване на почвите в Европейски Съюз ", се показва на уеб страницата на Комисията.

Комисията акцентира, че почвите са от решаващо значение за производството на храна, природата и стопанската система и се нуждаят от същото равнище на отбрана като водата, въздуха и морската среда. Предложението за закон за здравето на почвите, оповестено в Стратегията на Европейски Съюз за почвите за 2030 година, има за цел да бъдат избрани изискванията за здрава почва, разновидности за мониторинг, правила, благоприятстващи устойчивото потребление и възобновяване на почвите.

Целта на консултацията е да бъде обезпечено, че общият публичен интерес в целия Европейски Съюз е добре отразен в оценката на въздействието и предлагането за закон за здравето на почвите. Европейска комисия показва, че има намерение да се съветва с необятната общност и заинтригуваните страни, които имат по-задълбочени знания.

Всеки може да взе участие в консултацията до 24 октомври 2022 година, като попълни онлайн анкета (вкл. на български език) в уеб страницата на самодейността на Европейска комисия.

Приемането на новия закон се планува за второто тримесечие на 2023 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР