Европейската комисия (ЕК) официално одобри придобиването от Broadcom на разработчика

...
Европейската комисия (ЕК) официално одобри придобиването от Broadcom на разработчика
Коментари Харесай

Европейската комисия одобри придобиването на VMware от Broadcom за 61 млрд. долара

Европейската комисия (ЕК) публично утвърди придобиването от Broadcom на разработчика на програмен продукт за виртуализация VMware на стойност 61 милиарда $, при изискване че Broadcom извърши избрани задължения, свързани с отвореността на VMware да се ангажира със всички клиенти на пазара, които се интересуват от неговите услуги.

Сделката сред Broadcom и VMware, оповестена през май, е една от най-големите в историята, тъй че не е изненадващо, че тя притегли вниманието на доста антитръстови регулатори по света. Европейската комисия разгласи проектите си за задълбочено следствие на договорката през декември предходната година, базирайки се на угриженост по отношение на проблемите на конкурентния пазар, които тя евентуално може да сътвори. Органът по защита на конкуренцията на Обединеното кралство последва образеца на Европейска комисия през март тази година. Подробности за съглашението сега се проверяват и от Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC).

Интересът на Broadcom към VMware се дължи на желанието на компанията да диверсифицира бизнеса си отвън хардуера, като навлезе по-дълбоко в сегмента на софтуера за корпоративни решения. Основната угриженост на Европейска комисия беше, че придобиването на VMwarе може да ограничи конкуренцията на пазарите.

Така едно от изискванията за утвърждение на договорката от страна на Европейска комисия е задължението на Broadcom да обезпечи обезпечен достъп до „ API, материали, принадлежности и техническа поддръжка “ и съгласуемост на софтуера за виртуализация на VMware с конкурентни хардуерни решения при същите условия, както и на самия Broadcom.

Ангажиментът ще бъде в действие през идващите 10 години и ще бъде под директния надзор на Европейска комисия, както и под надзора на „ самостоятелен шеф “, назначен да следи за осъществяването на уговорката.

Сделката сред Broadcom и VMware към момента не е получила утвърждението на всички участващи регулаторни органи, само че решението на Европейската комисия я приближава с една стъпка до окончателното ѝ привършване.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР