Европейската комисия /ЕК/ досега е осигурила около 140 милиона евро

...
Европейската комисия /ЕК/ досега е осигурила около 140 милиона евро
Коментари Харесай

ЕК е осигурила около 140 милиона евро за изследвания за коронавируса

Европейската комисия /ЕК/ до момента е осигурила към 140 милиона евро в границите на стратегия "Хоризонт Европа " за проучвания, свързани с ковид. Това заяви през днешния ден във Варна еврокомисарят за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел.

Тя посочи, че през днешния ден ще бъдат оповестени резултатите от поканата за научни планове, която беше направена през януари. В рамките на 2 седмици са били показани 91 плана.

Втори случай на инфектиран с ковид в Словения и 21 нови случаи в Гърция

По думите й те са оценени бързо от самостоятелни специалисти и 17 от тях са селекционирани, и към 10-те милиона евро, които са отпуснати за проучвания, свързани с ковид, ще бъдат добавени още 37.5 милиона евро.

Комисар Габриел добави, че също така по самодейността за новаторска медицина са заделени още 45 милиона евро за обществено частно партньорство сред Европейска комисия и фармацевтичната промишленост.

Самата фармацевтична промишленост ще добави същата сума.
Според еврокомисаря най-важното сега е съдействието в науката за търсене на ваксина, ускорение на лекуването и диагностициране на новия вирус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР