Европейската комисия е препотвърдила подкрепата си за приемането на страната

...
Европейската комисия е препотвърдила подкрепата си за приемането на страната
Коментари Харесай

Крум Зарков в Брюксел: EК потвърди подкрепата си за приемането ни в Шенген

Европейската комисия е препотвърдила поддръжката си за приемането на страната ни в Шенген. Това стана ясно през днешния ден след срещи на служебния министър на правораздаването Крум Зарков с заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йорова и с комисаря по правораздаването Дидие Рейндерс. С еврокомисарите Зарков е разискал и промените в региона на правораздаването, за които страната ни е поела ангажимент пред Брюксел.

Според Зарков служебното държавно управление е определило като собствен приоритет приемането на страната ни в Шенген. По думите му в този момент остава една скептична страна - Нидерландия, която България продължава да убеждава. Зарков се надява да няма смяна в позицията на Швеция, а също по този начин и България и Румъния да не бъдат разделяни по пътя им към Шенген. Очаква се на следващия ден Европейската комисия да показа последната си оценка за готовността на България, Румъния и Хърватия за участието на трите страни в шенгенското пространство.

“България е придобила правото да бъде част от Шенген, както Вие вярно споменахте преди 11 години. Не бива да губим нито месец повече. Защото обстановката в този момент е следната - страната ни има всички отговорности, а жителите ни нямат всички права. В съюз, който се учредена на разбирането за върховенството на закона и спазването на разпоредбите, това е обстановка, която за множеството е нетъприма. Тъй че аз мисля, че всички причини до един са на наша страна и имам вяра, че те ще преодолеят някои неразбирателства ”, съобщи Крум Зарков - длъжностен министър на правораздаването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР