Европейската комисия днес отказа да предположи какво ще направи, ако

...
Европейската комисия днес отказа да предположи какво ще направи, ако
Коментари Харесай

ЕК: Каталуния с отделянето си от Испания ще напусне и ЕС

Европейската комисия през днешния ден отхвърли да допусна какво ще направи, в случай че довечера управляващите в Каталуния разгласят едностранно самостоятелност. Нека първо забележим какво ще стане, и тогава ще преценим, съобщи представител на комисията.

 © Българска телеграфна агенция
Говорителят още веднъж изрази визията на Европейска комисия, че въпросът с Каталуния е вътрешен за Испания и следва да бъде организиран по силата на испанската конституция. Комисията упорства, че проваленият референдум по-рано този месец е бил противозаконен и противоконституционен.

Ако има законосъобразно допитване (и болшинството се разгласи за напускане), Каталуния с отделянето си от Испания ще напусне и Европейски Съюз - това е позицията на последните четири състава на Европейска комисия, разясни представителят.

Комисията през днешния ден още веднъж настоя управляващите в Барселона и Мадрид да пристъпят към разговор. Насилието няма място в политиката, съобщи представителят.
 В очакване на речта на Карлес Пучдемон. Ще разгласи ли Каталуния самостоятелност? В очакване на речта на Карлес Пучдемон. Ще разгласи ли Каталуния самостоятелност?
Мерките за сигурност в испанската област Каталуния са засилени, изключително пред локалния парламент. Тази вечер там се чака основна тирада на районния ли...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР