Европейската комисия анализира споразумението за миграцията в Германия, съобщи официален

...
Европейската комисия анализира споразумението за миграцията в Германия, съобщи официален
Коментари Харесай

Брюксел проверява сделката за мигрантите в Германия

Европейската комисия проучва съглашението за миграцията в Германия , заяви формален представител на комисията в Брюксел, представен от " Ройтерс ".

Снощи Меркел предотврати държавна рецесия, сключвайки съглашение с съдружните си сътрудници от Християнсоциалния съюз (ХСС). Споразумението обаче би трябвало да бъде утвърдено и от Германската социалдемократическа партия, която е част от ръководещата коалиция. Очаква се по-късно през днешния ден социалистите да разгласят решението си.

 Меркел и Зеехофер избавиха обединението Обновена
Меркел и Зеехофер избавиха обединението

Има единодушие по миграцията, Зеехофер не подава оставка…

Запитан дали немското съглашение, което планува основаването на преходни лагери за мигранти на германско-австрийската граница, е в сходство със законите на Европейски Съюз или е в несъгласие с тях, представителят на Европейската комисия е коментирал, че правната работа на комисията го преглежда и проучва.

Официалното лице също по този начин е изтъкнало, че законите на Европейски Съюз по отношение на процедурите за даване на леговище плануват " директни зони " на територията на страните членки, където могат да бъдат обработвани молбите на търсещите леговище.

Съгласно договореностите сред Меркел и вътрешния министър Хорст Зеехофер, който е и водач на ХСС, ще би трябвало да бъдат реализирани съглашения с други страни членки на Европейски Съюз за връщане на мигранти, които към този момент са регистрирани на тяхна територия.

Някои дипломати в Брюксел са декларирали, че Европейската комисия е малко евентуално да се разгласи против съглашението, което може да избави държавното управление на Меркел от рухване от власт.

" Дори да опонира на законите на Европейски Съюз - какъв брой други неща не са в сходство с общото право, изключително във връзка с миграцията? Това е политическа задача за попречване на турбулентност в Германия и то ще бъде прокарано като такова ", коментирал върховен европейски посланик.

Друг посланик пък е споделил, че ще отнеме време за основаването на немските директни центрове, какво остава за договарянията за двустранни съглашения с Австрия, Италия и други страни по отношение на връщането на хора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР