Европейската инвестиционна банка има важа роля, както в изпълнението на

...
Европейската инвестиционна банка има важа роля, както в изпълнението на
Коментари Харесай

Зам.-министър Яйджиев: Ще продължим да разчитаме на ангажимента на ЕИБ да работи с българските власти и бизнес по инициативи, насочени към нуждите на нашата икономика

Европейската капиталова банка има важа роля, както в осъществяването на самодейностите на Европейски Съюз, по този начин и на националните ограничения и ние високо ценим напъните на Банката да създава нови финансови принадлежности и да дава новаторски, прагматични и ефикасни решения, съобразени с съответните специфики и потребности на страните за превъзмогване на последствията от пандемията и за по-нататъшно стимулиране на вложенията в Европейски Съюз.

Ще продължим да разчитаме на уговорката на Европейска инвестиционна банка да работи с българските управляващи и бизнес по начинания, ориентирани към потребностите на нашата стопанска система. ” Това съобщи заместник-министърът на финансите Ивайло Яйджиев при откриването на годишната конференция на Европейска инвестиционна банка, на която вицепрезидентът на Европейска инвестиционна банка Лиляна Павлова показа резултатите от финансирането, отпуснато от Групата на Европейска инвестиционна банка на България и разискаха стратегическите вероятности на Банката на Европейски Съюз за идната година.   

По време на презентацията Лиляна Павлова съобщи: „ Предизвикателствата за световната и българската стопанска система, породени от пандемията от КОВИД-19 не престават. През 2021 година Групата на Европейска инвестиционна банка усили над два пъти дейностите си в страната по отношение на 2020 година Близо 6 000 сдружения в България се възползваха от финансиране при преференциални условия за опазване на работни места и продължение на стопанската си активност. В допълнение, Европейска инвестиционна банка е значим източник на поддръжка за вложения в устойчива инфраструктура, а посредством консултантските ни услуги спомогнахме за задвижването на планове и превръщането им в кредитоспособни инициативи. Искам да благодаря на всички наши сътрудници за отличното съдействие при основаването на работни места и условия за разцвет в България. ”

След конференцията бяха показани резултатите за България от годишното капиталово изследване на Банката, което дава ясна визия за положението на корпоративното вложение в Европейския съюз. Констатациите в изследването сочат, че през 2021 година българските компании са били по-оптимистично настроени спрямо 2020 година, защото множеството чакат да усилят, а не да понижат вложенията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР