Европейската инициатива Нощ на театрите ще отбележи своята юбилейна десета

...
Европейската инициатива Нощ на театрите ще отбележи своята юбилейна десета
Коментари Харесай

Само звезди в Нощта на театрите

Европейската самодейност Нощ на театрите ще означи своята юбилейна десета година у нас и на 19 ноември ще събере в едно вълнуващо събитие стотици наличия в десетки български градове. Посланието е " През девет нощи в десетата “, тъй като „ да пътува човек в нощта е ужасно.  Луната основава безчет пътеки. И множеството не водят на никое място. Но в останалите нощта е скрила всичките си секрети, цялата си мъдрост. Да минем през девет Нощи ни научи на доста неща. Най-вече, че по време на Нощта си е ужасно забавно и неповторимо. “

Някои от най-известните родни създатели застават зад идеята, като за първи път като посланици на акцията се включват драматургът Александър Секулов, режисьорът Антон Угринов и актьорите Владимир Михайлов и Виттория Николова.  Останалите лица на театралната Нощ са Галин Стоев, Явор Гърдев, Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Дарин Ангелов, Христо Петков, Деян Ангелов, Георги Златарев, Константин Еленков, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Силвия Петкова, Боряна Братоева, прима балерината Марта Петкова и премиер-солистът Никола Хаджитанев. Всички те ще вземат участие в емблематичния план „ Нощни персонажи “, който ще сервира нова серия от вълнуващи фотографии. Изложбата на Диляна Флорентин и Цветан Игнатовски ще е в Градинката пред Народния спектакъл през ноември.

Над 480 000 фенове се любуваха и преживяваха театралното изкуство в миналите девет издания.

Зад концепцията за Нощ на театрите стои Елеонора Роси - режисьор, актриса и учител в консерваторията в Льо Ман, Франция. Нощта е новаторска интерпретация на театралното пространство с емфатичен учебен детайл. Нейната задача е да демонстрира тематичната креативност във всички форми, привличайки публики от всички възрасти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР