Европейската футболна централа УЕФА след внимателно ситуацията около Милан и

...
Европейската футболна централа УЕФА след внимателно ситуацията около Милан и
Коментари Харесай

УЕФА може да накаже "Милан" за нарушаване на финансовия феърплей

Европейската футболна централа УЕФА след деликатно обстановката към " Милан " и може да реагира във всеки един миг. Това заяви шефа на Лицензионната комисия към УЕФА и комисията по финансов феърплей Андреа Траверсо.

" Милан " няма да бъде изключение от разпоредбите за финансов феърплей, тъй като нито един клуб не е миропомазан. Всички в клуба знаят, че не могат пъкъл вършат каквото си желаят, даже да желаят да се върнат на най-високо равнище. Предупредили сме ги, че следим обстановката и знаят, че в случай че не престават с големите разходи ще има глоба ", сподели Траверсо.

Той изясни пред " Гадзета дело Спорт ", че съгласно новото съглашение за съдействие, на клубовете, които се завръщат в европейските шампионати се дават не три, а четири години за контролиране на финансовата обстановка.

Според Траверсо сега няма тим в Европа, който да нарушава правата на финансовия феърплей, без значение че се харчат големи суми за прехвърляния през лятото.

" Манчестър сити " и ПСЖ харчат доста, само че те почитат разпоредбите. Двата клуба имат големи доходи, тъй че могат да подхващат такива ходове на пазара и да пазарят ", изясни шефът в УЕФА.

Италианецът счита, че с помощта на въвеждането на финансов феърплей ситацията в клубовете е доста по-стабилна.

" През 2010 година загубите бяха към 1.7 милиарда евро, до момента в който в този момент цифрата е редуцирана до под 300 млн. Вече можем да виждаме доста огромни прехвърляния без те да нарушават разпоредбите ", добави Траверсо.

Според него футболът е отражение на действителния живот и в този бизнес не се случва нищо по-различно или революционно.

" Виждаме, че в международен мащаб богатите стават още по-богати, а бедните – обедняват повече. Футболът не е изключение, само че тук приказваме за съревнование, а освен за бизнес ".

До момента " Милан " притегли 10 нови футболисти повече от 200 млн. евро. В същото време обаче клубът няма съществени доходи в последните години, откакто не взе участие в европейските шампионати.

Това провокира бурна реакция от останалите италиански клубове, които оповестиха ходовете на " росонерите " за самоубийствени.

В четвъртък вечер " Милан " беше посетител на румънския " Универститатя " (Крайова) в мач от третия прелиминарен кръг на Лига Европа. " Росонерите " завоюваха с 1:0, с гол на Рикардо Родригес, а за " Университатя " играха двамата български футболисти Христо Златински и Радослав Димитров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР